You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Přípravný turnaj v Ostravě

Tým našich juniorek (U22) se o víkendu zúčastnil XXX. ročníku Mezinárodního turnaje O KŘIŠTÁLOVOU VÁZU pro  šestnáct týmů juniorek, kde pořadatelem byl VK TJ OSTRAVA.

Naše hráčky odehrály v sobotu a v neděli celkem 7 utkání hraných na dva vítězné sety, celkově odehrál náš tým 18 setů s kvalitními celky naší juniorské extraligy a 1. ligy. Jsme rádi za vítězství, za pocit zklamání (jak tenounká je nit mezi úspěchem a prohrou v tiebreaku v koncovce) a za zkušenosti z proher.

V tiebreaku tým potrápil velmi kvalitní týmy (Volejbal Kralupy n. L.  „A“, TJ Slavia HK, SK Kojetín, Volejbal Přerov), kdy krom Kralup hráčky dokázaly svým nasazením, umem i bojovností jasně vyhrát první set utkání a trápit favoritky i ve třetím rozhodujícím setu (prohra s HK 14:16 hodně mrzela a bolela) a finalistu turnaje obrat o set v základní části turnaje jako jediný tým.

Pro tuto herní přípravu bylo nepříjemné, že tým nebyl kompletní a nešlo tedy výrazněji zasahovat do dění v rozhodujících momentech utkání. Víme, že musíme do zahájení soutěže zapracovat v týmu na obraně a na souhře (změna herního systému, rychlejší distribuce míčů při nahrávce, zapracování mladých hráček do role lídrů v obraně útoku a příjmu podání + máme tři nové hráčky v týmu…). Touto cestou děkuji hráčkám za přístup, za týmové pojetí společně tráveného víkendu, za otevřenost při diskusích nad společným herním úsilím. Dále děkuji Janě Rejmanové za trenérskou podporu, za zdravotní dohled, za zajištění dopravy a udržování dobré nálady v týmu a nadhled nad vším děním. Jsem rád, že se všechny zúčastněné hráčky na turnaji zapojily do hry a do přípravy a že jsou zdravé. 

Speciální poděkování náleží rodičům (Kutovi, Samkovi) za nedělní návštěvu a vyjádření podpory týmu a hráčkám. 

S úctou 

Milan R.

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit