You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Dřina v Chocni

Netradičně v úterý večer, na žádost soupeřek, jsme odehrály další mistrovské utkání. K dispozici mám poprvé v sezoně i Aničku Samkovou, která kvůli kolidaci s termíny st. žaček v Č. Třebové s námi zatím nemohla hrát.

Nutno říci, že všechny hráčky a já jsme si průběh zápasů určitě představovaly jinak. Do Chocně odjíždíme s tím, že to je zápas pro hráčky, které v těžších zápasech nedostávají tolik šancí, ale své zkušenosti stejně potřebují nasbírat, protože na lavičce se moc zkušeností získat nedá.

Hned ze začátku zápasu tedy měním sestavu. Prvních pár bodů a naše neschopnost přijmout servis protihráček. Není příjem, není útok. K tomu všemu se přídává stav bez servisu. Holky se vůbec nemůžou srovnat s novým prostorem haly. Protihráčky nám pomáhají svými nevynucenými chybami, ale i přesto se nemůžeme dostat do hry. Trefujeme protihráčky a ty odrážejí míče všemi směry a v naší nepohodě si je poté samy zkazíme. Když už se nám podaří otočit, přijde další zkažený servis. Prohráváme o 7 bodů, zkusím vystřídat zpátky hráčky základní sestavy, ale obraz hry se nemění. Kazíme stále stejně a ve vyrovnané koncovce nemáme morálku na zvrácení vývoje setu. Prohráváme 1:0. 

Tentokrát dojde i na mé zvýšení hlasu. Máme pusy plné výmluv, ale snaha se nám vytratila. Jdeme do dalšího setu. Hra je bohužel stále stejná. Špatné, špatné, špatné.  Set si sice držíme víceméně ve svých rukách, ale na to, co předvádíme se opravdu nedá dívat. Jediná možnost, jak získáváme body, je ulívka na střed. Nic jiného nám neprochází. V dalších setech se hra bohužel nemění, krize celého týmu je obrovská. Jsme pomalé, nejisté a chybující tak často, až jsou i soupeřky překvapené.  Zápas sice vyhrajeme, ale víc ze hry mají rozhodně soupeřky.

Po kratičké pauze jdeme do odvety. Nic se nezměnilo. Neskutečně se trápíme ve všech herních činnostech. Protihráčky naopak stále odrážejí naše přehrané míče a my nemůžeme položit. První set je tentokrát ještě horší než ten předešlý, výhru si zaslouženě připisují protihráčky. Nechávám holky hrát samotné, vidím, že můj tlak vše ještě zhoršuje, i když si říkám, jestli je ještě co. V dalších setech už máme zápas pod kontrolou, ale trpí nejen oko trenérské, ale i divácké. Utrpíme i druhou výhru 3:1.

Když pominu, že pan rozhodčí se snažil svými výroky z empiru udělat z okresního přeboru možná přípravek zřejmě extraligu, nebylo za celý dlouhý večer k vidění nic. Pochvalu si zaslouží pouze Anička, která si při své premiéře v juniorkách odehrála velmi dobrý zápas. Na síti byla 100procentní!!! a servis ji seděl tak, že starší spoluhráčky ji neměly šanci konkurovat.

Co k tomu říci závěrem? Myslím, že i většina holek byla z výkonu týmu velmi zklamaná. Musíme teď společně najít ztracené sebevědomí a ztracený volejbalový um v základních a našich silných herních činnostech.

Bohužel systém  a složení soutěže už nám možnost ke zlepšení nedají a na treninku se vše nacvičit nedá..... I tak se nevzdáváme a já věřím, že tým zas bude hrát to, co umí.

Hrály: V. Fulíková, M. Svobodová, P. Rejmanová, E. Ropková, V. Částková, E. Vodehnalová, A. Janecká, T. Kladivová, D. Pravcová, A. Samková

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit