You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Překvapivě snadný skalp

Po 14 dnech opět v herním módu. Juniorky čekaly další 2 zápasy v krajském přeboru. Soupeřkami nám byly hráčky Chocně a dle soupisky jsme tušily, že by nám tento tým mohl zatopit. Pečlivě jsme se chystaly především na příjmu, kde jsme měly minulý dvojzápas velké rezervy.

Choceň ovšem přijela s oslabenou sestavou, takže stejně jako náš tým, nebyla kompletní. Až po zápase ještě zjišťujeme podle zápisu, že hráčka s nejpočetnější fan skupinou, hostující z Poličky, hrála na černo. A to se nám teda nelíbí, milá Chocni!

Do zápasu vlítneme výborně, kvalitním a tvrdým servisem. Soupeřky se těžko sžívají s prostorem naší tělocvičny a když se zadaří, přehrávají nám míče zdarma a my můžeme útočit v podstatě bez bloků, rychle a z výšky. Dva sety nepřipouštíme žádné komplikace, mícháme sestavou a zkoušíme se sžít i jinak, než jsme zvyklé. Třetí set to nejde tak hladce a dokonce protihráčky vedou. Snažím se uklidnit holky na hřišti, ale ono nám trochu tlaku neuškodí. Musíme se naučit tyhle situace zvládnout, protože už jsme zkušené hráčky. Holky uklidním, ač se chvíli trápí, pomohou si opět servisem a netrvá dlouho a přebíráme s jistotou otěže setu. Vyhráváme po necelé hodině 3:0.

Po kratičké pauze hrajeme další zápas a my znovu experimentujeme. Začátek setu nám hrubě nevychází. Zkazíme, na co sáhneme, nepřijmeme, na hřišti panuje chaos a panika., na skore svítí 1:6 v náš neprospěch. Stahujeme jen sporadicky a dál se trápíme. Balkon se plní fanoušky a není to pro ně hezká podívaná. Doslova a do písmene holomajzna. Opět se spolehneme na servis, i když počet zkažených servisů je také na pováženou. Set se láme až v polovině, kdy si vzpomeneme na to, co umíme a konečně si hrajeme jakžtakž svou hru - 25:17.

Ani druhý set to nevylepšíme, hrajeme bez nahravačky, což je vždy obtížné, a musíme hrát přesněji, jenže přesně to se nám nedaří. Dáváme si přednost při jednoduchých míčích, naštěstí ale nepřipustíme vedení protihráček. Konec setu už je výrazně lepší, konečně jsou k vidění pěkné akce na síti, i s příjmem si dokážeme poradit poměrně slušně a diváci mají čemu tleskat. 

Třetí set už je formalitou. Drtíme soupeřky nejen servisem, ale i důrazným útokem a ač se protihráčky snaží, seč jim síly stačí, na naše zkušenosti to dnes bylo málo. Vyhráváme poměrně lehce i druhý zápas 3:0. 

https://www.cvf.cz/souteze/soutez/?soutez=PA-JKY&sezona=2021%2F22#rozpis1

Čeká nás teď více jak měsíční pauza. I přesto, že ostatní týmy hrají (jako lichý tým máme volno), až do dalšího zápasu nás nikdo z juniorkovského trůnu nesesadí, a my si přejeme, aby to tak zůstalo co možná nejdéle. Juniorky však zahálet nebudou. Vzhledem k úzkému kádru žen, budou pravidelně hrát v dospělácké soutěži.

Ohodnotit tuto položku
(3 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit