You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Je to tam!!! Juniorky slaví!

Do konce volejbalové závodní sezony zbývají 2 týdny. Ač náš náskok v tabulce je před ostatními týmy poměrně luxusní (naše holky neprohrály ještě ani set), pořád nemáme nic jasné. V sobotu nastupuje 5 hráček za tým žen, poté nás čeká pořadatelování na Sokolském plese a neděli v poledne odjezd k rozhodujícímu utkání. Náročný víkend, v kterém se může přihodit úplně všechno.

V neděli při odjedu máme za sebou všichni dlouhou noc a nutno dodat, že některé hráčky se opravdu nešetřily. Musíme do sebe hodit brzký oběd a vyrážíme směr Choceň. Čeká nás dohrávka odloženého, covidového, lednového utkání a zároveň přímý souboj o udržení 1. příčky.

Holky až na výjimky působí, narozdíl ode mě, poměrně svěžím dojmem :). Soupeřky při rozcvičení působí, že budou nepříjemně kousat. Do zápasu ale vstupujeme 2 vydařenými sňůrami na servisu a celkově v podstatě bez potíží držíme set ve svých rukách. To ovšem pouze do stavu 19:10. Pak nám nevyjde pár příjmů (Kája na liberu dnes rozhodně nemá svůj den) a necháváme se poměrně lehce skoro dotáhnout. Minimální rozdíl se nám naštěstí podaří udržet a důležitý set pro uklidnění vyhrát 25:22.

V druhém setu bohužel ztrácíme od začátku. Kazíme velké množství servisů a v poli, především na příjmu, taky moc nefungujeme. Po pár míčích se nám daří alespoň po kouskách stahovat a udržovat si minimální vedení. To se v druhé půlce setu navyšuje a set dovedeme k výhře 25:20.

Poslední set je největším dramatem celého dne. Oba týmy hrají na krajskou soutěž velmi pěkný volejbal. Protihráčky vynikají na servisu a v útoku, nám se též daří servis a jsme o poznání lepší v poli. Na síti v útoku naštěstí razanci umíme doplnit chytrými míči, které jsou pro soupeřky tvrdým a neřešitelným oříškem. V napínavé koncovce se opět projeví naše větší zkušenosti, větší sehranost a menší počet chyb. Vyhráváme 25:23 a 3:0 celkově. Nejdůležitější zápas sezony jsme zvládly velmi dobře.

Po krátké pauze nastupujeme k odvetě. Čekám velký nápor Chocně, ale to se nakonec vůbec nepotvrdí. Celý zápas máme plně pod kontrolou, střídáme, motáme sestavou i posty, hrajeme bez nahravačky i bez nejzkušenějších hráček. Pouze v posledním setu dopustíme drobné komplikace a jen menší bodový rozdíl. 3:0 (13,16,20).

JE VYMALOVÁNO! Už první výhra nám zajistila, že naším kralováním v krajské soutěži juniorek už nic neotřese. Do konce zbývá ještě poslední dvojkolo, ale my už nyní můžeme slavit. TJ SOKOL DOLNÍ ÚJEZD - PŘEBORNICE KP JUNIOREK PRO SEZONU 2021/22. HOLKY, GRATULUJEME!

hrály: V. Fulíková, P. Rejmanová, M. Svobodová, E. Ropková, K. Rubková, A. Janecká, K. Vašková, A. Samková, K. Černá

Vážení fanoušci dolnoújezdského volejbalu. Přijďte s námi strávit příští víkend a zároveň oslavit 2 naše krásné tituly. V sobotu v naší hale nastoupí ženy proti Svitavům (již také bez vlivu na prvenství v soutěži), v neděli se představí juniorky proti Litomyšli. Těšíme se.

Ohodnotit tuto položku
(3 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit