You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Porazíme samy sebe, zn. snadno a rychle

Uteklo to a kola 1.ligy juniorek se roztočila už 17.září. Na žádost Pardubic byl ale náš dvojzápas přeložen o týden později. Na soutěž jsme byly připraveny, co šlo. Tréninková účast byla zatím dobrá, spíš ještě lepší, žádné zranění, na tréninku se makalo, i když rezervy tam byly, ale o víkendu ukázalo se, že na všechno prostě 2 tréninky týdně nestačí. 

 

Už páteční trénink lecos naznačoval. Nějak to všechno herně neladilo. Bohužel mezi náhrou a útokem nám to momentálně neladí už delší dobu, ale přeci jen na tréninku to nebyla taková hrůza. Z pověrčivosti si člověk řekne, lepší v pátek na tréninku blbě, než v sobotu při zápase. Tentokrát to bylo ale jinak...

Cesta do Pardubice proběhla hladce. První zádrhel přišel při parkování u sokolovny. U automatu, který tam naposledy ještě nebyl, stála fronta jak před 40 lety na toaleťák. Chytrý přístroj, chytrý mobil, chytrá platba. Té chytrosti bylo na všechny kolem moc. Zlatý zelený čudlík, co člověk zmáčkne a vyjede mu lístek za dvacku. Než to vyřídíme, holky jsou přestrojené. 

V hale je přívětivě a my se jdeme rozcvičovat. Už tady z holek cítím pasivitu, chybí náboj, energie. Tak nějak tam jsou, ale něco tomu chybí.

I přesto začínáme první zápas skvěle. První set především díky servisu a excelentnímu poli nedáme soupeřkám moc šancí, i když Pardubice velmi dobře útočí. Nám se ale daří ulívky a díky nim si set udržíme. I začátek 2. setu nenasvědčuje žádnému dramatu. Po pár bodech se zraní nejlepší hráčka Pardubic, což by měla být voda na náš mlýn. Hrajeme pořád stejně, soupeřky se rovnají s novou situací. Od 16. bodu se náš výkon úplně otočí. Děláme jednu nevynucenou chybu za druhou, nepoložíme míč, náš útok je nedůrazný a nebo chybný, od příjmu, přes náhru až po zakončení. Tenhle v podstatě vyhraný set nakonec prohráváme. Od této chvíle nastává obrovské trápení. Naše útočnice se povětšinou trápí, ze středu nezaútočíme tvrdě prakticky celý den. Nad vodou nás drží pouze výborná hra v poli, hraní ulívek a občasná kratší šňůrka na servisu. Na každý bod se strašně nadřeme, ale přeci jen si set urveme pro sebe. Čtvrtý set je katastrofický. Nejde nic. Kazíme servisy, na síti stále velmi málo a začínáme chybovat i v poli. Soupeřky nemají moc práce set vyhrát. První zápas a hned jdeme do tiebreaku. Ač se ujistíme, že na to vlítneme a vyhrajeme, začátek nám krutě nevychází. 1:4, 4:9. Zakrývám si oči, na hřišti se dějí hrozné věci. To, co nastalo pak, považuji částečně za zázrak. Daří se nám otočit servis, na který nastupuje kapitánka Věrča. Neskutečnou drzostí tam nasází protihráčkám 7! servisů a my se z totálního propadáku dostáváme do vedení. Pardubice sice přidají ještě 2 body, ale i Áďa zlomené soupeřky servisem potrápí a nám se podaří tiebreak vyhrát. Máme radost, i když je všem jasné, že to bylo o chlup a s odřenýma ušima.

Po hodinové pauze nastupujeme k odvetě. Opět fajn první set. Celá sada je naší jednoznačnou záležiostí, máme konečně možnost v klidu střídat, aby i mladší holky mohly získat ligové zkušenosti. 25:14. Pak se opět mávnutím proutku situace na hřišti úplně otočí. Začínají 3 sety bezmoci, neskutečného množství chyb a marné snahy. Přestáváme servírovat. Ano, z venku jasně vidím, že všude jsme pomaleji, že dynamika a razance už není taková a že technika se vlivem padlé fyzičky hroutí. Na servisu je to nejviditelnější. Buď nepodáme vůbec a nebo je to servis, který soupeřkám nečíní žádné potíže a v pohodě z něj velmi tvrdě zaútočí. Už ani práce v poli není taková jako v 1. zápase. Na každý bod se neskutečně nadřeme, abysme pak lehce přišly o míč. Ráda bych holkám pomohla zvenčí, ale není jak. Na hřišti je k vidění vidět opravdový zmar.

Jiskřičku naděje vykřešeme ve 4.setu. Držíme si drobný náskok,bohužel ne moc dlouho. V koncovce 20:23, kdy nám opravdu nic nefunguje, zkusím 1 riskantní střídání, které vyjde a podaří se nám otočit servis a přidat body a dorovnat skóre. Pak už je to boj o každý bodík, v kterým nám bohužel chybí razance k položení míče. I tento set nakonec prohrajeme 25:27 a celkově tak 1:3.

Zklamání určitě není třeba zakrývat. Na nás všech bylo viditelné z dálky. Pardubice byly hratelné, ale z naší strany proběhl dnes hodně podprůměrný výkon a také jsme se během dne potkávaly s velikými výkyvy hry, které ovšem řešíme už od prázdninových přípravných turnajů.

Je jasné, že jako nováčci v lize to budeme mít těžké. Odvykly jsme si nátlaku, kvalitě ze strany soupeřek. Bohužel toto se v kraji natrénovat nedá. Máme za sebou první dvoukolo a 2 body na kontě. Příští týden nás čeká favorit skupiny, Nymburk. Třeba zrovna tam překvapíme, protože můžeme hrát s lehkostí outsiderů. Body jsou důležité, ale kvalitní hra mnohem víc.

 

Hrály: V. Fulíková, P. Rejmanová, E. Ropková, K. Rubková, A. Janecká, K. Vašková, A. Samková, K. Černá, L. Samková, K. Doubková.

 

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit