You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Na Nymburk síly nestačily

Minulý víkend jsme zajížděly k favoritovi naší skupiny - do Nymburka. Dlouhý den v studené tělocvičně na zimáku střídat se se zápasy ligy U18. V Nymburku se už dlouho hraje kvalitní volejbal, v týmech se často vyskytují 1-2 reprezentantky. I na nás se přišla podívat hráčka extraligového Olympu Bohuslavová, přes kterou protihráčky táhly většinu útoků.

V hale byla zima jak v Rusku, takže jsme po příjezdu byly rády, že je předešlý zápas dohraný a můžeme jít na to. Věděly jsme, že nemáme co ztratit, že ten den můžeme jen překvapit. Chceme hrát uvolněně, ale .....

Hned na začátku zápasu se nám dostane řádné ledové sprchy. Ač úplný počátek vypadá nadějně, 3:3, pak se začnou dít věci. Na servis nastupuje hráčka Olympu a ..... je po všem. Nejdřív si zkazíme x bodů samy díky nefungující spoluprácí náhry a útoku. Potom si absolutně nevíme rady s příjmem. Servis je velmi tvrdý, skvěle umístěný a soupeřkám přibývají body jak korálky na niti. 15:3. Tohle jsme asi nečekaly ani v nejhorším snu. Když už čekáme nejhorší, prohru s jednociferným číslem na našem kontě, podaří se nám otočit. Konečně začínáme hrát. I my přidáváme pár bodů ze servisu, poměrně slušně útočíme a hrajeme dobře v poli. Soupeřky nás možná lehce podcení a najednou už propast ve skore není tak hluboká a my postupně dotahujeme. Bohužel soupeřky nás vždy zabrzdí vynikajícím servisem, kterým nám lehce nasází pár bodů v řadě. Prohráváme 1. set, ale pocit ze hry není vůbec špatný. Ve hře jsme vyrovnaným soupeřem, konečně vidím tvrdé útoky nakombinované s újezdskou chytrostí.

Do 2. setu jdeme o poznání uvolněnější. Už víme, co od soupeřek čekat. Podaří se nám vyčapat pár hodně tvrdých útoků a k tomu se nám ten den daří na bloku. Někdy soupeřky narazí do dobře postavené zdi, někdy razantní útoky alespoň nadrazíme. Nám se naopak daří vysoké bloky prorazit či využít ve vlastní prospěch. Hraje se pěkný volejbal. Jenže.... Servis soupeřek nám dělá v naší hře obrovskou paseku. Dřeme na hřišti opravdu, co to jde, jenže pak přijde nymburský servis a přijdeme lehce o těžce vybudované stažení. I v koncovce nakonec rozhodně právě podání, ale těžko holkám něco vyčítat, hrajeme to, na co opravdu máme. Bohužel se servisem se trápíme už od léta a ten nás zatím moc nedrží.

Třetí set je nejlepším dějstvím sobotní hry. Od začátku vedeme, daří se nám všechno, od servisu až po útok a obranu. Ani vysoký a tvrdý nymburský útok si neví s naší hrou rady, vyčapeme všechno. Výměny jsou často dlouhé a rozhodují opravdu jen drobné chyby. Ještě v koncovce lehce vedeme 22:23, nakonec ale rozhodne právě nekompromisní servis protihráček. Nedovolí nám precizně přitáhnout míč k síti, nemůžeme útočit silou a z výšky a z druhé strany přichází trest. Prohráváme nakonec celkově 3:0, ale s hrou týmu jsem opravdu spokojená a cítíme naději, že v 2. zápase bychom si nějaký set mohly urvat pro sebe.

 

Po delší pauze, kdy v ledové hale přihlížíme vloženému zápasu nevalné kvality, nastupujeme s chutí porvat se o každý bod i set do 2. zápasu.

Bohužel zůstane jen u našeho přání. Opakuje se situace z minulého týdne s tím rozdílem, že i do odvety vstupujeme velmi, velmi špatně. Náš výkon už se bohužel ale nezvedne. Opět vidím totální úbytek fyzických sil, který zřejmě vyústil z obětavého výkonu týmu v 1. zápase. S nastupující únavou a přemírou snahy začínáme kupit jednu nevynucenou chybu za druhou. To, co nás drželo první zápas, dobrý útok, práce v poli a jakžtakž servis, všechno tohle je najednou pryč. Nejvíc ale bojujeme se skvělým nymburkým servisem. Protihráčky jsou silově velmi dobře vybaveny a neváhají své zbraně prodat. SErvisem do nás buší hlava nehlava a nám se nedaří přijmout. Když už se dopracujeme k preciznímu příjmu, práskneme tam nevynucenou chybu z útoku, nejčastěji hodně do autu. Ani jeden ze setů se už bohužel nedokážeme zvednout, nepomáhá střídání (pro mladé holky z žákyň velmi náročné) a tento zápas prohráváme za hodinu 3:0. Zápas jsme rozhodně neodflákly, bohužel nám se současnou fyzickou kondicí už po náročných prvních zápasech nezbývají na kvalitní výkon síly. Jenže s 2 tréninky týdně bohužel nemůžeme v tomto ohledu udělat zázraky. Tady musí hráčky individuálně posunout své možnosti, abychom i ze druhých zápasů mohly mít radost.

Hrály: V. Fulíková, P. Rejmanová, E. Ropková, K. Rubková, A. Janecká, K. Vašková, A. Samková, K. Černá, M. Kutová, J. Jirečková.

Za týden 8.10. nás čeká první domácí ligové utkání proti Náchodu. A protože nám soupeřky po dlouhých debatách a nabíce x jiných termínů nevyšly vstříc s náhradním termínem a hrají nám i lvíčata, bude to v ostrouhané sestavě velký boj kdo s koho. A všichni víme, že půjde o jeden z nejdůležitějších zápasů této sezóny a že budeme chtít doma své soupeřky dvakrát porazit. PŘIJĎTE NÁS PODPOŘIT, BUDEME VÁS POTŘEBOVAT.

 

 

 

 

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit