You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Dlouhý volejbalový den

Story o tom, jak jsme měsíc žádaly Náchod o přeložení termínu utkání, nabídly asi 1000 náhradních termínů, abychom se týden před oficiálním zápasem dozvěděly, že nám nic nepřeloží, by vydala na samostatný článek. Složitá situace, v které jsme se ocitly, nám moc nedala spát. Neúplný tým, zápas prolínající se se zápasem našich lvíčat, kterým soupeř též s náhradním datem nevyhověl. Nakonec alespoň časy souběžných utkání nebyly stejné a umožnil nám alespoň malé kombinování.

Lvíčata v Litomyšli hrála od 9, a tak Káťa mohla vypomoct alespoň v prvním zápase, pak se za pomocí rodiny přemístila už rozcvičená do Újezda, aby byla připravena z lavičky do hry juniorek. Holkám pomohla v sobotu i Terča, to nás určitě potěšilo, zvlášť v jejim nabitém programu.

Náchod měl být nejslabším článkem naší skupiny. Tento tým se ale přes léto spojil s týmem Rtyně v Podkrkonoší a má bohatou soupisku, kde není problém střídat, když je potřeba. My se bohužel musíme obejít v podstatě bez střídání celý první zápas.  Holky si věří, rozcvičení vypadá optimisticky. 

I začátek setu není špatný, dokud je servis na naší straně. První otočení a je zle. Opět dostáváme strašně zabrat na příjmu. Nutno říct, že Kája na liberu určitě neměla jeden ze svých lepších dnů a celý den bojovala hlavně sama se sebou. Náchod skvěle podává  a my opět nedokážeme přijmout. Již třetí zápas v řadě....

A  i přesto, že jsme skoro celý set vedly, v koncovce jsmesi hodně, hodně oddechly, když jsme set udržely jen tak tak pro sebe 25:23. V 2. setu nám ale dají soupeřky jasně najevo, že nepřijely jen tak pro srandu králíkům. Rozstřílejí nás servisem a než se nadějeme, prohrajeme asi tak o 6 parníků. Třetí set je prakticky stejný jako první. Soupeřky do nás buší, náš servis bohužel úplně nefunguje. Mezihra je vyrovnaná, i když Náchod je razantnější, my spíše ulíváme. Opět jd en těsná výhra 25:23. Čtvrtý set jsme rozhodnuté vyhrát, jenže..... selháváme na přítahu servisu a z toho se nic vymyslet nedá. Z naší stranu drží servisovou vlajku vztyčenou jen Kája. Zbytek bohužel pokulhává. Prohráváme v koncovce a jde se do tiebreaku. 

Ten nám vůbec nevychází hned od začátku. Pořád stejná písnička - servis - příjem. Prohráváme 1:4, 8:4, holky začínají věšet hlavu. 5.set je krátký a na nápravu moc času nezbývá. Přeci jen se nám pár bodů podaří, ale protihráčky si stále drží obrovský náskok - 8:12. Na servis nastupuje Kája, přidá pár es a najednou jsme opět ve hře, 12:12. Začíná serie našich matchballů, které se nám ne a nedaří proměnit. Soupeřky stále nepříjemně koušou a nedají nic zadarmo. Nakonec se štěstí přeci jen usměje na nás a ukončíme set 18:16. Uf.

Mezitím lvíčata dohrávají svůj tiebreak v 2. zápase v Litomyšli. Mezizápasová pauza je tak akorát, aby se některé hráčky přemístily do dolnoújezdské tělocvičny pomoci juniorkám. Nakonec se tato pomoc ukazuje jako klíčová, takže holky, děkujeme.

Druhý zápas je negativem toho prvního. Protihráčky nám dávají zabrat od 1. setu a my jen dotahujeme. I přesto, že v koncovce zabereme, Anička  přidá několik dobrých servisů, na výhru už to nestačí, 23:25. V druhém dějství je rozdrtíme rozdílem několika tříd, konečně servírujeme. Je jasný, že 3. set bude klíčový. Je to nejdramatičtější set celého dne, nikdo ho nechce pustit. U nás bohužel nastává problém v tom, že nejsme schopné razantně položit míč. Ulíváme, ale soupeřky už na naše lejvky čekají. Střídáme, vůbec ne špatně, ale ani to nepomůže. Až nejtěsnější koncovka rozhodne o tom, že náš tým bude ten, kdo  bude dohánět manko, 25:27.

V půlce 4. setu si konečně Áďa vzpomene, že umí hrát volejbal. Kája a Anička drží  servis, útočíme přes Áďu, která je od té chvíle nezastavitelná. Dodá ji to sebevědomí i na hře v poli a na servisu. Čtvrtý set si ukořistíme pro sebe a jde se do dalšího tiebreaku.

TEn už naštěstí není tak dramatický jako ten první. Náš tým se sebevědomě pouští do soupeřek a nenechá je příliš rozehrát. DAří se i přihrát míč, padne několik es od několika hráček, Áďa pokláda míče a je vymalováno. Vítězíme 3:2.

Co říct. Chtěly jsme v prvním domácím utkání urvat 6 bodů proti hratelnému soupeři. Vzhledem k tomu ale, jak se celý den volejbal vyvíjel a co vše tomu předcházelo, mají naše 4 vydřené bodíky cenu zlata.

Děkujeme fanouškům za podporu, zvlášť neúnavnému Fílovi Vaškovi a jeho partě malých volejbalistek. Teď budeme 2 týdny odpočívat a o podzimních prázdninách se vydáme pro další body do Hronova.

Hrály: P. Rejmanová, E. Ropková, K. Rubková, A. Janecká, K. Vašková (c), T. Kladivová, A. Samková, K. Černá, M. Kutová, J. Jirečková, L. Samková.

 

 

 

 

 

 

 

Ohodnotit tuto položku
(2 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit