You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Základní část ligy je za námi

V neděli 8.ledna končíme dohrávaným dvojutkáním základní část 1. ligy. Zbylé týmy se mezi sebou potkají ještě příští týden, ale nás čeká už jen volný los.

 

Víme, že hrajeme o mnoho. Naše tabulka je narozdíl od jiných skupin velmi zamotaná. Zapletená tak, že i poslední tým tabulky, Hronov, má stále šanci na postup. A právě soupeřky z Hronova jsme přivítaly na své palubovce.

Soupeřkám jsme vyhověly se změnou termínu, ale už víkend před a v týdnu mi vstávají vlasy zděšením. Nemoce, antibiotika, dovolené a chřipková epiemie stále neustupuje. Nakonec opravdu nemám celý tým. Chybí Majda na liberu a Káťa. Pokud chceme ale uspět, musíme si poradit tak jak to je, hráčky ke střídání máme a můžeme se porvat o body.

Kdo není hloupý a mrkne do tabulky, vidí, že k jistotě nám chybí 3 body. Tři body, neboli jedno jasné vítězství, či jedno v tiebreaku a prohra v tiebreaku. Do zápasu ale musíme jít bez kalkulací. Chceme vyhrát.

Zápas začíná poměrně jednoznačně. Soupeřky se nemohou chytit hlavně na příjmu, my naopak jejich poměrně dobrý servis výborně zpracováváme, v poli hrajeme na jistotu a na síti razantně. První set proběhne hladce a rychle. V podobném duchu probíhá i set druhý, i když náš náskok není tak velký, v klidu si hrajeme svoje, děláme šňůry na servisech a co si pokazíme, dokážeme vzápětí napravit. 2:0. Třetí set vypadá na šílený debakl pro protihráčky. Náš tým je rozjetý a pálíme tam eso na esem. Jenže tahle mašina se za stavu 15:6 zadře. Hronov se chytí na servisu a nám nastávají krušné chvíle. Naštěstí náš náskok je obrovský. I tak se podaří soupeřkám stáhnout skoro na minimum a tlučou nás servisem hlava nehlava. Nepřijmeme, tím pádem neútočíme a míče se nám velkou rychlostí vrací zpátky na zem palubovky. V koncovce ale mákneme a výhru v megadůležitém setu si urveme pro sebe. JO!!! Svůj cíl jsme splnily. Tyto tři body nám zajišťují nadstavbu v lepší skupině a hlavně jistotu ligy i pro příští rok, když budou holky chtít hrát.

Hodinová pauza uteče jako nic a jdeme do druhého zápasu. Říkám si, s jakou holky nastoupí, zda udrží koncentraci, jestli to pouze neodfláknou. První set ale proběhne kupodivu hladce. Soupeřky pokračují ve hře z 1. zápasu a nijak výrazně nás neohrožují. My kazíme spoustu servisů,  i přesto si dojdeme pro poměrně snadné vítězství. Druhý set začíná naší exhibicí na bloku. Čtyři po sobě jdoucí útoky soupeřek končí na rukách našich blokařek. A to je vlastně všechno. V tuto chvíli začnou hru na kurtu přebírat protihráčky. Hronov nás drtí kvalitním servisem, s kterým si prostě nevíme rady. Přestáváme útočit a pouze bráníme. S tím se set vyhrát nedá. 1:1.

Ani třetí set se nic nemění. Stejný obrázek hry a ještě větší naše beznaděj. Začíná na nás být znát fyzická únava. K míčům, které bysme v 1. zápasu hravě zpracovaly, máme najednou dál, výbušnost se zmenšuje a na každý bod se mnohem víc nadřeme. Bohužel beznaděj na příjmu trvá a prohráváme i 3. set.

Čtvrtý set. CHceme aspoň do tiebreaku. Hra je vyrovnaná. I z naší strany se podaří pár dobrých servisů, jenže o vedení vždy lehce přijdeme špatným příjmem. Držíme si vedení až do koncovky, kdy soupeřky opět stahují. Naše hra je ale v tu chvíli dobrá a i přes nervy dohrajeme set k výhře.

Tiebreak. V pauze urguju holky, že set je krátký a nemůžeme začít tím, že soupeřky povedou o čtyři či šest bodů. Měla bych si zjevně dávat na své jasnovidecké myšlenky pozor, protože přesně takto set začínáme. Soupeřky na servisu a my kazíme příjem. 0:4,2:6,3:9. Holky svěsí hlavy a chuť se ještě porvat mizí do nenávratna. Přitom tiebreaky hrát umíme a i v letošní sezóně se nám podařilo takovéto stavy otočit. Jenže. Nemůžeme fyzicky. Urveme příjem, přijde náhra a potom vlastní chyby na útoku, do sítě, do autu. Set dohrajeme, ale už nevzdorujeme. Prohráváme 2:3.

To nejdůležitější se ale dnes podařilo. Přály jsme si vyhnout se skupině o udržení a to jsme splnily. Bohužel se nám stále nevyhýbají velké herní výkyvy. Čeká nás 14denní volno a potom vlétneme do nadstavby zápasem na hřišti jednoho ze soupeřů Junior Brno, Kojetín a Jehnice (Brno). Určitě na tréninkách uděláme vše proto, abychom byly dobře připravené. Ale taky doufám, že si holky uvědomují, že liga se v konkurenci týmů, které trénují minimálně 3x týdně a mnoho hráček ještě hostuje v jiných ligovýhc a extraligových soutěžích, nedá hrát tím, že přijdu 1-2x týdně na trénink (někdy ani to ne) a bude to stačit. Je třeba, aby každá z nich pro sebe ještě navíc něco udělala a fyzička šla nahoru. Protože čím lepší fyzická kondice, tím méně chyb na hřišti.

Děkujeme fanouškům, kteří i dnes přišli v hojném počtu, moc si toho vážíme a hrát v takové atmosféře je paráda. Doufáme, že nám i nadále zachováte přízeň a podpoříte nás i nadstavbové části v domácích, ale třeba i venkovích zápasech.

 

Hrály: V. Fulíková, P. Rejmanová, E. Ropková, K. Rubková, A. Janecká. K. Vašková, A. Tláskalová, A. Samková, J. Jirečková, L. Samková.

 

 

 

 

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit