You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Bojovnost na výhry nestačila

Po 14denní pauze navázala na základní část ligy juniorek nadstavbová část. Jak už jsme avizovaly minule, posledním dvojzápasem jsme si zajistily účast v lepší skupině hrající o baráž do extraligy.

Během posledního týdne nastal totální chaos. Svaz ponechal v podstatě jen 3-4 dny na změny v rozlosování a úpravu rozpisu, a protože k nám rozpis rozhodně milosrdný nebyl a nalosoval nám zápasy na oba víkendy jarních prázdnin, nastaly velké prosby k přesunům. Bohužel než se rozhodlo Brno, přišly jsme o termíny v Kojetíně, a tak naše rozlosování dostalo na poslední chvíli opravdu hodně podstatných změn. Nyní hrajeme 3x venku (4.2.,11.2.), pak si dáme skoro dvouměsíční pauzu a na konci března si dáme 3 zápasy doma (25.3.,26.3.,2.4.).

I do Brna jsme o víkendu jely na žádost soupeřek netradičně v neděli. Bohužel ani uvnitř týmu nepanovala úplně optimistická atmosféra. V průběhu týdne přišla 2 zranění Páji a Majdy, tak vážná, že ani jedna z hráček základní sestavy nemůže v Brně nastoupit. Do toho ještě hodí vidle chřipka, v týdnu padne Elis, v pátek Áďa. Obě posledně jmenované na zápas nakonec odjedou, ale hlavně pro Áďu to je velmi nepříjemné a na konci zápasu jsme rádi, že Áďa to vůbec zvládla. Situace je o to horší, že právě na těchto hráčkách a Věrče měla být postavena vzhledem k absencím naše hra. Ono těžké vymyslet v našem úzkém vesnickém kádru nějaký zázrak.

I přesto do zápasu nevstupujeme vůbec špatně. Soupeřky sice budí při rozcvičení na síti velký respekt, ale my víme, že jsme je už na jaře dokázaly porazit. Hrajeme s čistou hlavou, ten den nám nic jiného nezbývá, bez ambicí, ale na plno a s chutí do hry. Soupeřky se nemohou chytit na servisu, nám se naopak neskutečně daří hra v poli, kde místy až čarujeme a dostáváme se tím do laufu. První set k překvapení všech připisujeme my. I druhý set začíná hodně podobně. Bohužel ale polevujeme na servisu a ještě hůře začínáme chybovat na příjmu. Tím méně razantně útočíme a šikovné soupeřky nám míč okamžitě vrací. V koncovce bohužel úplně odpadneme a zápas je srovnán na 1:1.

Další dva sety nám vůbec nevychází. Bohužel si nedokážeme poradit na příjmu servisu a pak už se nemůžeme prosadit, zadarmo hrané míče na protihráčky neplatí a tvrdě je trestají. Ani servis nás nepodrží, je mdlý a ve většině případů neúčinný. Bojujeme co se dá v poli a vybíráme míče možné i nemožné, bohužel z toho pak už nedokážeme nic vytěžit. Prohráváme 3:1.

Z druhého zápasu stojí za zmínku pouze druhý set. Obraz hry se bohužel od konce prvního zápasu nemění. Naopak soupeřky na servisu ještě přitvrdí a i přes množství chyb, které na podání udělají, se nenechají naším týmem ohrozit. Bohužel vidím to, co v podstatě každý zápas. Až na výjimky nám díky velké snaze dochází fyzicky a počet chyb se navyšuje. Kazíme úplně jednoduché míče a to nás dostává pod ještě větší deku. Z tohoto módu vystoupíme pouze v druhém setu, který odehrajeme opravdu dobře na hranici svých možností toho dne. Bohužel ale hrajeme skoro bez útoku, protože Áďa se už sotva drží na nohou. Nutno podotknout, že obě Aničky se ten den nepotkaly s formou a i přes jejich neupřitelnou snahu týmu nepomohou. Hrajeme ale odvážně, předvádíme hlavně v poli až neuvěřitelné zákroky. I tak nám koncovka uteče a prohrajeme. Třetí set už jen dohrajeme, bodově daleko za soupeřkami. Prohráváme 3:0.

Ač výsledky obou zápasů hovoří poměrně jasně, výměny byly vyrovnané a ráda bych holky za oba tyto zápasy pochválila. Tomu se říká prohrát se ctí, zápas neodevzdat. Bojovnost, zapálení, snaha, vše na hranici možnosti týmu ten den. Do hry zasahovaly i Lucka s Jolčou (obě 2008) a obzvlášť Jolča si za předvedenou hru proti takovému soupeři zaslouží velkou chválu. Hru našeho družstva ocenili i domácí fanoušci za bojovnost a houževnatost. Po zápasech se dlouze tleskalo na obou stranách za předvedenou hru. I náš tým měl v Brně hlasitou podporu, tímto všem rodičům moc děkujeme. Pro holky je to neskutečná pomoc, pomáhá je udržet v zápase, i když se nedaří. Celkově se na Junioru moc hezky fandilo, jen houšť takových diváků.

Budeme doufat, že do příští soboty si náš tým zahojí všechny bolístky a my do Kojetina odjedeme v plné sestavě, která se porve o první body do nadstavbové tabulky. A co vy, fanoušci, pojedete s námi, podpořit vaše naděje? Moc rádi vás s sebou vezmeme :).

hrály:

V. Fulíková, E. Ropková, A. Janecká, K. Rubková, K. Vašková, A. Samková, A. Tláskalová, K. Černá, J. Jirečková, L. Samková.

 

 

 

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit