You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Černobílý výkon v Jehnicích

Třetí hrací víkend v řadě. Třetí víkend na palubovkách soupeřek. Tentokrát ale ani protihráčky nehrály na domácí půdě. Jejich ani naše hala nebyla volná, a tak si domácí hráčky musely najít náhradní tělocvičnu. Valdorfská škola v Žabovřeskách a její tělocvična byla taky kapitola pro sama pro sebe. Kruhy nad hřištěm, tma jak v pytli a diváci na balkóně za hustými sítěmi. Improvizovaná síť byla krátká, takže anténa byla připevněna až na lanku. To ale nemohly tušit ani domácí hráčky.

Věděly jsme, že nás čeká těžký soupeř s výborným servisem. Tým vede bývalá elitní česká beachvolejbalistka, účastnice olympijských her v Sydney a bývalá kapitánka extraligového KP Brno, Martina Hudcová, takže se dalo předpokládat, že holky se mají od koho učit, jak to dělat víc než dobře.

Při rozcvičování ale nic nenasvědčovalo tomu, že by soupeřky měly být lepší než my. S tím také nastupujeme do zápasu, je šance na výhru a pojďme pro to udělat maximum.

První set se vzájemně taháme s Jehnicemi o každý bod. Set je neskutečně vyrovnaný, pokud se někomu podaří utrhnout 2-3 body, druhý tým vzápětí dotáhne a přidá bod k dobru. Až v úplné koncovce se nám podaří urvat pár bodů k našemu dobru. Už už to vypadá, že si set uhrajeme, ale ouha. Přichází výpadek, necháme se dotáhnout a pak už je to jen o štěstí, kdo udělá dřív chybu. Ač nehrajeme vůbec špatně, opět se nám daří super v poli, i slušně na naše poměry útočíme, chyba přijde z naší strany, prohráváme 25:27. 

V druhém setu si od začátku vytvoříme poměrně slušný náskok, o který vzápětí velmi snadno přijdeme. Pak už naše hra stojí za starou belu. Celý první zápas hodně kolabujeme na servisu a protihráčky si tak mohou snadno připisovat body. Soupeřky naopak servis podrží a my začínáme hrubě chybovat na přítahu servisu. Koncovka je vic než jednoznačná, tenhle set je jasně náš nejhorší za celý den.

Jdeme do 3. setu s odhodláním vyhrát. A vypadá to, že se nám to daří. Uděláme šňůry  na servisech, na síti se nám daří na bloku, útočíme, v poli čapeme. Vedeme o 10 i víc bodů. Jenže. Vůbec netuším, co se tak rychle stalo. Protihráčky velmi rychle a postupně náš náskok dotahují a koncovka je opět dramatická. Je jasný, že tlak na nás je v tu chvíli obrovský a my se s ním nedokážeme poprat. I tento set bohužel prohráváme nejtěsnějším rozdílem 23:25 a celý zápas 0:3. Uděláme si krátkou klidnou poradu, protože víme, co bylo špatně a já věřím, že s druhým zápasem se popasujeme lépe.

Druhý zápas pro nás začíná skvěle. Vedeme o záoceánský parník i přesto, že za celý set zkazíme cca 13-14 servisů. Soupeřky dělají všechno možné, aby prohrály. Nedaří se jim vůbec nic. Jenže my jim ve výsledku nakonec ani nepůjčíme míč, aby si to mohly kazit i nadále. Kazíme nejen servis, ale i na síti, na příjmu, v poli, jednoduché míče. Vedení 18:6 se najednou tak rychle ztenčí, že nestihneme ani mrknout. Další vyrovnaná koncovka, kdy se nám ale nedaří na příjmu servisu a i tento set projedeme 23:25.

Následuje trenérská domluva, při které není na slušné výrazivo opravdu vhodný čas. Takhle opravdu ne!!! Od té doby hraje naše družstvo jako vyměněné (určitě ne mou zásluhou, to holky musely v hlavách přejít na jiný mód). Najednou účinně podáváme. Žádné bomby, ale dobře umístěné servisy, protože nám dojde, že kromě excelentního libera soupeřky na příjmu už tak excelentní nejsou. Hrajeme dobře na bloku i v poli, na síti máme určitě ještě rezervy, ale i s těmi se nám podaří poměrně snadno míče skládat. 2 sety sfoukneme raz dva.

Je jasné, že ve čtvrtém setu se rozhodne o všem a je jasné, že po debaklu Jenhnic v předešlých setech to nebude žádná legrace. Set opět začíná tahanicí o každý bod. Nehrajeme vůbec špatně, ale přijde pár špatných příjmů a soupeřky nám poměrně hodně odskočí a vypadá to na ztracený set. Holky ale zaberou a každou točku přidají pár bodů k dobru, zatímco soupeřky pouze ztrátují. Snažím se holky nabádat k trpělivosti, protože naší hře není momentálně co vytknout, když nebudeme zbytečně plašit, tak jak se děje na straně soupeřek. Čtvrtý set je jednoznačně nejlepším setem dne. K vidění jsou dlouhé, krásné výměny, obě strany se předhánější v opravdu krásných akcích v poli i na síti. Podaří se nám dotáhnout a set jde naposledy ten den do nervydrásající koncovky. Jestli celý set stál za to, koncovka byla topem dne. Neuvěřitelné výměny, kdy my udržíme nervy na uzdě, dokážeme lépe spolupracovat a vypomoct si a z toho poté vydolovat vytoužený bod, zatímco soupeřky párkrát zazmatkují. Vedeme 24:25 a po dobrém útoku Jehnic hrajeme vysoký míč zdarma přes. Míč letí neskutečně dlouhou dobu, aby dopadl přesně mezi 2 protihráčky, které se nebyly schopné domluvit. Máme to! Zaslouženě si připisujeme výhru 3:1. Po boji o každý míč chutná vítězství několikanásobně líp.

Co říci k dnešku? Vezeme 1 výhru a 1 prohru. Prohru, kterou nezapříčinily soupeřky, ale byla to jen a jen naše práce. Jaká škoda takovýchto zápasů, zvlášť když je soupeř víc než hratelný. Opět nás zradil servis, kdy překleneme tenhle blok v hlavě? Ano, nebyly jsme všechny úplně zdravé, ale na to se vymlouvat nelze. Zdravotní problémy se nás drží už víc než měsíc a s úzkým kádrem moc možností nemáme. Je třeba ale také chválit. 3 týdny se nás drží výborná hra v poli a velmi slušná práce na bloku. Celkově se mi spolupráce holek jako týmu moc líbila a určitě byla jednou z příčin naší výhry v druhém zápase.

Teď nás čeká dlouhatánská pauza, další zápasy hrajeme až na konci března. Budeme se muset poohlédnout po nějakém přáteláčku či podobné přípravě, aby náš výkon vydržel a nešel dolů.

Na závěr znovu musíme poděkovat početné skupině fanoušků, kteří nás do Brna doprovodili a udělali nám v hostující tělocvičně krásnou až domácí atmosféru. Moc moc děkujeme. 

 

Hrály: V . Fulíková, P. Rejmanová, E. Ropková, K. Rubková, A. Janecká, K. Vašková, A. Tláskalová, A. Samková, K. Černá, M. Kutová, J. Jirečková, L. Samková

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit