You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

První z domácích dohrávek podle představ nevyšla

Měsíc a půl. Přesně tak dlouho trvala naše herní zápasová pauza. Poslední zápas jsme odehrály 11. února a i když jsem tehdy viděla vzestup formy v celém týmu, věděla jsem, že udržet ji zřejmě nepůjde. Do toho ještě týden jarních prázdnin a manko je na světě.

Byla jsem ráda, že narazíme právě na Junior Brno. První tým tabulky s rychlým a silovým volejbalem. Bylo jasné, že tady můžeme překvapit, ale úplně na jasnou výhru pomýšlet nemůžeme. Krom toho nám stále chybí Anička, která už měsíc léčí přetrhané vazy.

Soupeřky jsou nejen silové a dobře volejbalově vybavené, ale hlavně vysokánské. Náš vertikálně podprůměrný tým tak věděl, že dobře zaútočit bude problém. Jenže problém se nakonec ukázal úplně někde jinde.

Začátek zápasu nám vůbec nevychází. Pár míčů si protihráčky zvykají na tělocvičnu, ale pak už začne na servisu vraždění neviňátek. Buší do nás hlava nehlava. My máme obrovské problémy na příjmu, tím pádem nedokážeme pořádně zaútočit. Co je ale horší, je náš skoro neexistující servis. Kazíme obrovské množství a když už nezkazíme, nemá servis takovou kvalitu, aby s ním soupeřky měly problém. První dva sety jsou spíše propadákem. 

Postupně si zvykáme na hru soupeřek a alespoň na síti a hlavně v poli bojujeme z plných sil. Bohužel vydřeme nádherné míče, uděláme bod, dva a pak přijde série servisů Junioru a zase musíme dotahovat. Třetí set prohráváme nejtěsnějším rozdílem. 

Do druhého zápasu nastupujeme už o mnoho lépe. Konečně víme, jak hrát v 6 lidech, co platí a neplatí. Bohužel první set se nám nepodaří set dotáhnout do vítězného konce, necháme se špatným příjmem dojet a v koncovce už nedokážeme na důraznou hru soupeřek odpovědět.

Druhý set se ale vyvíjí mnohem lépe. Konečně si alespoň trochu pomáháme servisem, jehož vztyčenou vlajku za náš tým drží ten den jen Anička S. a Jolča. Dostane nás to ale do laufu, najednou je na hřišti pohoda a to se projeví na našem sebevědomí a dotáhneme si set k prvnímu vítězství.

Třetí set frčíme pořád stejně. Jsme rozjeté, daří se nám, bohužel se občas objeví nějaká ta nevynucená chybka, dvě tři. Ač máme poměrně slušný náskok a já věřím, že tenhle set vyhrajeme, počet nevynucených chyb na servisu i síti se zvyšuje a dostáváme si soupeřky zpátky do hry. Set graduje v napínavé koncovce, kde už jde víceméně o štěstí a naše sebevědomí nás bohužel v tu chvíli zradí. Kazíme servis a poté jednoduchý míč, což kvalitní soupeř okamžitě potrestá a vyhrává 28:26. 

Tahle prohra náš tým bohužel zlomí a ve čtvrtém setu už nevzdorujeme. Prohráváme 1:3.

Jak zhodnotit zápas? Kladně hodnotím, jak jsme se popraly s výškovou převahou soupeřek a dokázaly pokládat míče, nadrazit útok na bloku. Výborně jsme opět bojovaly v poli, i když náš problém stát si v obraně za blokem nás stál spoustu bodů. Na co bohužel musím poukázat je velmi velmi špatný servis a  taky nedobrý příjem. Bohužel body se dělají za základní čarou a na síti.

Děkujeme fanouškům, kterých přišlo opět hojné množství a fandili i přesto, že se nám ne úplně dařilo. Tak to má být a tomu my hráčky a trenéři tleskáme.

Hrály: V. Fulíková, P. Rejmanová, E. Ropková, K. Rubková, A. Janecká, K. Vašková, A. Samková, K. Černá, M. Kutová, J. Jirečková, L. Samková

 

 

 

Ohodnotit tuto položku
(1 Hlasovat)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit