You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Zbytečné drama s Kojetínem

Hned v neděli po sobotním zápase s Juniorem nás čekala další dohrávka za jarní prázdniny, tentokrát s Kojetínem. V prvním dvojzápase se nám u nich překvapivě dařilo, takže jsme si věřily i v domácím prostředí. Bylo ale jasné, že náročné sobotní utkání se může na průběhu zápasu podepsat.

První dva sety ale probíhají překvapivě hladce. I přesto, že na druhé straně stojí polovina týmu, kterou jsme v první části vůbec neviděly. Soupeřky se perou s naším servisem, naopak ten jejich nás zatím příliš neohrožuje. Dokonce můžeme střídat v koncovkách a na palubovku se dostávají i holky ze střídačky sbírající zkušenosti.

Třetí set nevěstí žádnou změnu. Vedeme, ale ne takovým rozdílem, jako předešlé sety. Utečeme o 2 body, soupeřky dotáhnou a takto to postupuje skoro až do koncovky. Po jedné výborné smeči si Áďa špatně došlápne. Nevypadá to na první pohled nijak vážně, ale ukazuje se, že dál to bez ošetření nepůjde. Střídáme za odpočívající Páju, která už delší dobu laboruje se zády a odpočinek v náročném víkendu se ji hodí. Nic, co by nás mohlo rozhodit. Ale ejhle. Vše je jinak. V tu chvíli zapomínáme příjem servisu. Obrovský výpadek, ať jde servis na kohokoliv. Na tým sedá obrovská deka a nedaří se nic. I přesto, že do té doby jsme hrály v pohodě, čapaly těžké míče v poli, na síti poměrně slušně útočily. Najednou nejde nic a nikomu. Protihráčky nám utečou rychlostí šinkanzenu a je po setu. Jasně, nechaly jsme se rozhodit, napravíme to v dalším setu. Jenže ani v něm se nám vůbec nedaří. Soupeřky do nás perou kvalitní tvrdý servis, na saku jsou najednou o třídu výš. Horkotěžko dřeme bod za bodem. Naše body jsou opravdu upracované, narozdíl od Kojetína, který hraje ve velké pohodě. Set se dohrává ve velmi napínavé koncovce, do které vstupujeme my prvními mečboly. Jenže je promarníme a rozhodující míč padá na naši stranu palubovky.

To asi nikdo z nás nečekal. Áďa se po ošetření vrací do zápasu, alespoň jak zvládne. Tiebreak už je naší jasnou záležitostí, nedáme protihráčkám šanci. Vítězíme za bouřlivé atmosféry 3:2. Trochu zbytečně, bod berou soupeřky, my jen dva i přesto, že zápas jsme měly rozehraný skvěle.

Druhý zápas po pauze začíná naším skvělým představením. Ani v jednom setu nedovolíme žádné překvapení, vyhneme se velkým výkyvům. Tlačíme servisem (hurá), v poli vybíráme neskutečné míče a útok se nám daří pokládat přes vysoký kojetínský blok. I zde můžeme střídat a nechat sbírat zkušenosti další hráčky. Všechny tři sety máme pod kontrolou a za hodinku a kousek je vymalováno 3:0.

Co bych vyzvedla? Ač náš servis rozhodně stále není podle mých představ, oproti sobotě jsme na něm zamakaly, více se soustředily a pomohly si jím k několika bodovým šňůrám. Velmi chválím práci v poli, zvláště v těžkých míčích, kterých jsme zachránily velké množství. Rezervu máme v obraně proti útoku, kdy stále často stojíme za blokem místo vedle a vzadu zůstáváme na středu. Na síti stále bojujeme s absencí kvalitního útoku ze středu. 

Máme 5 bodů, kterými jsme se alespoň částečně dotáhly na třetí Jehnice, které hostíme příští týden a svedeme s nimi tedy přímý souboj o bronz naší skupiny. Tabulka je ale zamotaná a pokud by se nám nedařilo, můžeme v tabulce ještě hodně spadnout. TAkže přijďte holky podpořit, bude k vidění krásná bitva.

 

hrály: V. Fulíková, P. Rejmanová, E. Ropková, K. Rubková, A. Janecká, K. Vašková, A. Samková, K. Černá, M. Kutová, J. Jirečková, L. Samková

 

 

 

 

 

 

 

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit