You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

DOBOJOVÁNO! DOHRÁNO!

V neděli se zavřela brána za letošní juniorskou prvoligovou sezonou. Uteklo to jako voda. Bylo lépe i hůře, někdy to šlo, někdy moc ne, tak jako v životě. Na koncový výsledek ale může být náš vesnický oddíl pyšný.

Právě o koncovém výsledku našeho  týmu se rozhodovalo v dolnoújezdské tělocvičně o víkendu. Poslední dvoujzápas, přímý souboj o třetí místo s týmem Brna - Jehnic.

Byla otázka, kdo vůbec nastoupí. Áďu od minulého týdne stále trápí zranění nohy, holky Samkovy skolí nějaký moribundus, Elis hapruje s kolenem. Nakonec se ale podaří alespoň jakžtakž postavit základní sestavu a uvidí se.

Do zápasu vstupujeme velmi dobře. Protihráčky se tak trochu rozkoukávají a nám s daří držet slušný náskok. Jenže ouha. Koncovka a my začínáme hodně kazit. Dokonce tak, že soupeřky nás dotáhnou a pak začíná dlouhý boj o každý bod. Máme několik mečbolů, o které velmi snadno přijdeme. Jeden mečbol si připisují také Jehnice. Nakonec ale burácející hala dovede k vítězství nás. Moc důležitý set pro další vývoj zápasu. S výkonem z tohoto dějství ale nemůžeme být spokojené.

Protihráčky od té doby už ale nevyvinou větší tlak ani v jednom z následujících setů. Můžeme střídat a i holky z lavičky mají šanci před další kvalifikací získat zkušenosti. Za hodinu a kousek máme první vítězství v kapse znamenající, že hůře jak čtvrté neskončíme.

My chceme ale víc. Druhý zápas začíná po krátké pauze. Jakoby přes kopírák s prvním zápasem. Začínáme výborně, ale tak jak rychle jsme náskok nabyly, stejně rychle ho pozbýváme. Set je vyrovnaný po celou dobu, nedaří se nám utéct o více jak 2 body. Znovu jde první set do napínavé koncovky. A ač nám jeden mečbol nestačí a opět si jich několik zopakujeme, nakonec i tento set vyhráváme.

Druhý set probíhá stejně jako v prvním zápase. Daří se nám šňůry servisů a tím si držíme dostatečný odskok do konce setu. 

Do třetího setu střídáme a vše se zdá sluncem zalité, ovšem pouze do půlky setu, kdy znovu střídáme další hráčku. Aniž by udělala jedinou chybu, zbytek týmu začíná chybovat. Nedaří se nám příjem, na síti jsme bezzubé a skóre se nebezpečně srovnává až se dorovná a dokonce nás protihráčky začnou přehrávat. Jsme ale trpělivé a i když se nám nedaří dělat body, alespoň ztrátujeme a nepustíme protihráčky do náskoku. Další napínavý konec. Výborně bojujeme celý den v poli, některé zákroky si určitě zaslouží víc než jen potlesk. A za snahu a týmový výkon nám osud nakonec dopřává výhru i v poslední sadě. Vyhráváme 3:0.

Nedělní výhry nás posunují na 3. místo tabulky, kdo by to před začátkem soutěže řekl. Znamená to, že patříme mezi 6 nejlepších prvoligových týmů v republice a to je pro náš vesnický oddíl obrovský úspěch.

Víme, že velký podíl na našem úspěchu má dobré zázemí, podpora obce i Sokola, sponzorů a hlavně rodin. Víme, že lepší fanoušky v této soutěži nenajdeme. Protože v naší hale to vypadá, jak trefně pronesla v neděli hráčka Jehnic, jako když přišla fandit celá vesnice. A my jsme na to právem hrdé.

Děkujeme všem a budeme se těšit příští sezonu při zápasech na viděnou.

hrály: V. Fulíková, P. Rejmanová, E. Ropková, K. Rubková, A. Janecká, K. Vašková, A. Samková, K. Černá, M. Kutová, J. Jirečková, L. Samková

 

 

Ohodnotit tuto položku
(6 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit