You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Vybojovaných 6 bodů je doma

Hned po 14 dnech si naše juniorky opět zahrály na domácím kolbišti. Věděly jsme, že nás čeká náročný soupeř, Kojetín, který jsme sice loni vždy lehce porazily, ale v létě v přípravě jsme měly možnost vidět, jak hodně se tým zlepšil. Opět také nenastupujeme v základní sestavě a na plac musí více naše mladší děvčata.

Začátek zápasu je přetahovaná o každý bod. Družstva se vzájemně oťukávají, nějaké nevynucené chyby, ale i pěkné akce. Až do půlky setu je obraz hry velmi vyrovnaný. Soupeřky se nás drží zuby nehty a ač tentokrát poměrně slušně přijímáme, servisem naopak příliš nehrozíme a na každý bod si musíme máknout. Až od 14. bodu se nám podaří soupeřkám utéct tak, že náskok nezachytí a v koncovce je set jednoznačný.

Druhý set by se dal nazvat kolapsem protihráček. My vlastně pouze podáváme, pokud Kojetín přijme a neefektivně zaútočí, nemáme problém míč zpracovat a položit tvrdě zpátky. Na hřišti si tak v koncovce může užít premiéru další mladá hráčka, L. Jiskrová, která se s tím nemaže a ukončí set 2 nechytatelnými servisy.

Je jasné, že třetí set nebude lehký. V druhém setu jsme se moc neunavily a udržet koncentraci při dvousetovém vedení bývá obtížné. Začátek nám hrubě nevychází a od začátku prohráváme. Nemáme příjem, nevynucené chyby na síti i v poli. Rozdíl ve skóre se začíná nebezpečně navyšovat. Prohráváme 7:12, 9:14. Snažím se holky uklidnit, vedeme 2:0, není důvod ke strachům. Postupně se nám díky dobrému servisu daří náskok eliminovat až na stav 16:16 a poté už je set v našich rukou.  Odpor soupeřek je zlomen. Snahou o zvrat začnou více chybovat a my si můžeme připsat potřebný, třetí, set.

Po poměrně krátké pauze a důrazné domluvě hostujícího trenéra svým svěřenkyním, je jasné, že nás čeká mnohem těžší boj.

To se potvrzuje od prvního bodu. Kojetín notně přitvrdí na servisu a na naší straně se objeví problém. Nepřesný nebo špatný přítah způsobí náš nefunkční útok. Prohráváme prakticky celý set. Opět se ujmeme role obranářek místo toho, abychom soupeřkám daly jasně najevo, kdo je tu doma. Naštěstí protihráčky občas potrápí vlastní nedorozumění či nevynucená chyba a nepotopí nás až ke dnu. Koncovka je napínavá. Pomůžeme si servisem, vyčapeme zázračné míče ze země a dorovnáme. Poslední body hrajeme koncentrovaně a vyplácí se nám to. Pohlídáme si blokem útok soupeřek a naopak položíme naše útoky. Těžký set zvládáme a vedeme 1:0.

Druhý set není ani o smítko lehčí. Hra je opět vyrovnaná. Soupeřky jsou zjevně stále namotivované a nedají nám bod zadarmo. V útoku jsou v tu chvíli o dost lepší, na servisu si stále drží vysokou úroveň. My pořád bojujeme s přesnějším příjmem. Špatně útočíme středem, skoro vůbec, Nedaří se nám prosadit přes kojetínský blok a na každý bod se neskutečně nadřeme, občas nám pomůže nevynucená chyba protihráček a jejich horší práce v poli. Další vyrovnaný konec setu. Opět neselžeme v koncentraci a díky vzájemné pomoci v poli si vybojujeme další důležitý set. 

Vedení 2:0 by nás mohlo uklidnit a soupeřky zlomit. Ovšem velký omyl. Obraz hry se absolutně nemění. Soupeřky jsou v laufu a my je doháníme. Celý druhý zápas se nám nedaří bloky a protihráčkám tak otvíráme velký prostor k jednoduchému a razantnímu útoku z kůlu, kde mají opravdu šikovné hráčky. Nás zdobí výborná hra v poli, ale ještě stále slabší útok. Celkově je tento set nejhezčím z celého dne. Krásné výměny, pěkný volejbal. Nás celý den žene opět balkon plný fanoušků a nenechají nás propadnout trudomyslnosti. Poslední koncovka tohoto dne a my ji opět ovládáme pro sebe za pomoci nevynucených chyb Kojetína. 3:0, zvládáme i tento těžký zápas. Za bojovnost zaslouží celý tým velkou pochvalu, protože právě ta a celková týmovost nás k vítězství dovedly.

Díky dvěma šestibodovým výhrám jsme se vyšvihly na vrchol tabulky a minimálně týden se tu ohřejeme. Na žádost soupeřek máme příští týden volno a do Ostravy pro body se vydáme 15. října.

Hrály: E. Ropková, K. Rubková, A. Janecká, K. Vašková, A. Samková, K. Černá, M. Kutová, J. Jirečková, L. Samková, L. Jiskrová

 

 

Ohodnotit tuto položku
(1 Hlasovat)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit