You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Herní bída pokračuje

Nedaří se, nedaří. V oslabeném týmu stále bojujeme více samy se sebou než se soupeřkami.

V sobotu nás čekal letošní nejdelší volejbalový výlet. Do Zlína jsme jely odehrát přímý souboj prvního a druhého týmu v tabulce, ale věděly jsme, že to budeme mít víc než těžké.

Myslela jsem si, že největší krizi máme vybranou z minulého víkendu, jak se ale ukázalo, ošklivě jsem se mýlila.

Hodnotit první zápas se ani moc nedá. Nefungovalo nic, ani online přenos, který jsme slíbily. To bylo ovšem to nejmenší. Náš tým předváděl hru na úrovni okresu a rozhodně ne druhé nejvyšší soutěže republiky. Největší trápení pro nás byl servis a opět příjem. Bohužel ani náhra a útok nebyly k hodnocení. Soupeřky nás doslova rozstřílely a my se k nim ve skóre ani nepřiblížily, opět jsme vytvořily tolik nevynucených chyb, že protihráčky prakticky nemusely na druhé straně hřiště ani stát. Holky si bohužel volejbal znechutily úplně samy. Potřebovaly jsme delší pauzu, aby se celé družstvo vzpamatovalo.

Do druhého zápasu vstupujeme překvapivě a chválihodně pozitivně naladěné. Hned je to na výkonu znát. Držíme se soupeřkami krok. Podaří se nějaké body ze servisu, z útoku, ale i v poli bojujeme jako lvice. Taháme se se Zlínem o každý bod i o průběžné vedení. Jenže ve chvíli, kdy se zdá, že můžeme zlomit odpor soupeřek, přijdou 3 nevynucené chyby a my dál nenavážeme a prohráváme, 20:25. Ani druhý set není špatný. Opět je hra vyrovnaná, bohužel to trvá jen do 11. bodu a potom se opakuje příběh z prvního setu. Tentokrát nás protihráčky přejedou, i když si to úplně nezasloužíme. Třetí set začínáme výborně. Vedeme, hrajeme svůj volejbal. Servisem alespoň částečně tlačíme tak, že si nemohou soupeřky přitáhnout míč a hrají lehce či zadarmo. Jenže se nám je nedaří zlomit. Po výborných výměnách přichází zase nevynucené chyby. Po několika takovýchto  chybách bereme timeout, řeknem si, že to napravíme. Jenže ouha, písknutí rozhodčího ke hře a následují další 3 nevynucené chyby a my musíme znovu přerušit hru. Bohužel už to nefunguje a až v úplně koncovce se nám podaří alespoň zkorigovat skóre. Prohráváme opět 3:0.

Ve druhém zápase chválím holky za předvedenou hru, v průběhu zápasu jsem neměla co vytknout. Jen škoda obrovského množství nevynucených a jednoduchých chyb, které soupeřky dostávaly zpátky do hry a ty hozenou rukavicí nepohrdly. Zlín byl rozhodně hratelnější než KP Brno, jenže naše sebevědomí stojí teď na bodu mrazu, možná dokonce pod ním. 

Díky 2 jednoduchým prohrám jsme klesly na 4. místo v tabulce a naše situace je vážná. Příští 2 víkendy nás čekají opravdu důležité zápasy a my budeme stále nekompletní. Bude jen na holkách, jestli zkusí prodat své volejbalové umění nebo se opět skryjí do role tichých obránců. Nemáme důvod se bát soupeřek, umíme volejbal stejně dobře jako ony, když se vyvarujeme vlastních chyb a nebudeme se bát, bude to všechno zase zpátky fungovat.

 

hrály: E. Ropková, K. Rubková, K. Vašková, A. Samková, A. Tláskalová, K. Černá, M. Kutová, J. Jirečková, L. Samková

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit