You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Základní část ligy za námi

První lednový víkend byl pro juniorky hektický. Sobotu i neděli věnovaly dohrávkám základní části ligy. Ještě v pátek se zdálo, že vlastně úplně o tolik nejde, ovšem po nedělních (a našich sobotních) událostech se ukázalo, že byl důležitý každý set a skoro i bod.

V sobotu jsme odjely do brněnských Jehnic. Soupeřky jsme na podzim obraly o 5 bodů a také jsme počítaly s tím, že Jehnice budou náš spolutým v barážové tabulce. Náš tým odjíždí v plné sestavě a i když se nám dlouhodobě nedaří, není důvod nemyslet na výhru.

Zápas začínáme velmi dobře. Soupeřky nehrají v plné sestavě, nám se daří výborně blokovat a poměrně dobře pokládat míče. Celý set vedeme luxusním náskokem. Ale... Za stavu 23:17 přijde nevynucená chyba na servisu, po ní další "hloupé" chyby v hřišti. Netuším, co se stalo, ale náš výkon se rozpadl na prvočinitele.  Od té doby už neuděláme nic a jasně vyhraný set nepochopitelně prohráváme. A je zpátky náš podzimový styl hry, ke které nepotřebujeme soupeřky, protože si většinu míčů zkazíme samy. Ještě v 2. setu se nám podaří otočit vývoj, vedeme dokonce 19:17, soupeřky jsou zlomené, jenže další naše nevynucené chyby je vrátí zpátky do hry a my pod tlakem opět neuhrajeme už nic.

Zbytek dne shrnu do jedné věty. Bezradná trenérka sedící tiše na střídačce sledující totální rozpad celého týmu včetně střídačky. Nejde nikomu nic a je to pohled opravdu víc než smutný a určitě demotivující pro všechny. Nedaří se hrubě ani běžným oporám, o to víc je propad týmu výraznější. Prohrajeme 2x 3:0 i přesto, že druhý zápas hrajou Jehnice s třemi hráčkami ze střídačky.

Jestli se týmu nedařilo na podzim, to pravé dno přišlo v sobotu. A tak bylo otázkou, jak se z toho holky oklepou do následujícího nedělního domácího zápasu se Zlínem.

První nedělní set  není žádná změna vidět. Naši fanoušci to tak ale nechtějí nechat a fandí holkám, i když se jim opět nedaří. Další dějství je úplně o něčem jiném. Pomůžeme si servisem a hlavně začínáme hrát v poli. Dolní Újezd byl vždy vyhlášen svou hrou v poli, ovšem dlouho, dlouho se nám v ní teď nedařilo. V neděli si naštěstí vzpomeneme a hlavně začínáme bojovat, i když náš výkon má do ideálního hodně daleko. A možná právě ta bojovnost a velká a hlasitá podpora fanoušků nás dožene za vítězstvím v setu. Třetí set pokračujeme v dobrém výkonu, který ale postupně uvadá. Uvadá tak, že  po naší nevynucené chybě na servisu si necháme nasázet několik es a je po setu. Naštěstí se vzpamatujeme, čtvrtý set si uhrajeme hlavně díky skvělé koncovce na servisu a v tiebreaku soupeřky doslova převálcujeme. Je to tady. Vítězství po dlouhé době a ještě s druhým týmem tabulky.

Po nejkratší možné pauze míříme k odvetě. Na hřišti je úplně jiná atmosféra. Uvolněná, bojovná, optimistická. A hned v prvním setu je to znát. Konečně hrajeme svoji hru, v poli vybíráme po dlouhé době neskutečné míče a daří se nám i na servisu. Poměrně bez komplikací vedeme 1:0. Druhý set se ale protihráčky vzpouzí a my musíme dotahovat poměrně velké manko. Následuje chyba Zlína v postavení, je to rozhodí, nás nakopne a v nejtěsnější koncovce si bereme set pro sebe. Zlomené soupeřky už ve 3. setu neprotestují a nedělní újezdská euforie je dokonána. Výhra 3:0.

Na našem postavení v tabulce se po sobotním debaklu nemohlo už nic změnit. Obsazujeme předposlední pozici s velmi pěkným bodovým skóre, ale čeká nás boj o záchranu. V časech našeho utkání se ale na ostatních palubovkách čarovalo a všichni favorité prohráli s horšími týmy a tabulkou to neskutečně zamávalo. Po našem zápase to vypadalo, že s námi do boje o udržení půjde největší favorit skupiny KP Brno B a to jsme si opravdu nepřáli. 

My si ale chtěli dopřát  co nejdéle ten opojný výherní pocit a celý tým i s rodičovským osazenstvem jel oslavit své zmrtvýchvstání do Putyky. Zde probíhala vášnivá diskuse, kdo že nás tedy do baráže doprovodí. Po zadání našich zápasů do tabulky se ukázalo, že prohry s námi jsou pro Zlín fatální a nejspíš půjde s námi on. Nejvíc ale tabulkou po hodině zamávala nejvíc nečekaná dvojitá prohra Jehnic s beznadějně poslední Ostravou. Pro Jehnice to znamená též skupinu o záchranu, pro Ostravu živou vodu do dalších bojů a pro nás jen smutné konstatování, že sobotní pokažené zápasy nám budou v nadstavbě hodně chybět.

JENŽE! Ještě není nic ztraceno. Při psaní reportu si všímám, že za Jehnice v sobotu nastoupila hráčka, která vůbec není na soupisce. Rozhodčí se zjevně vykašlal na shodu zápisu a soupisky a daná hráčka nastoupila. Danou věc nyní řeší vedoucí soutěže a uvidíme, zda nám díky tomu nepřibydou nějaké body do tabulky, které by se nám víc než hodily.

Hrály: E. Ropková, K. Rubková, A. Janecká, K. Vašková, A. Samková, A. Tláskalová, K. Černá, M. Kutová, J. Jirečková, L. Samková, K. Vodehnalová

Moc ráda bych opět poděkovala našim neskutečným fanouškům. Jsou dalším hráčem na hřišti a svým hlasitým a férovým fanděním nám pomáhají dostat soupeřky pod tlak. A v neděli byli opět fantastičtí. A protože u piva vznikají nejlepší nápady, rozhodlo se, že fanouškové se budou snažit našim hráčkám pomoct v nadstavbě i při venkovních zápasech. A co víc si může náš tým přát. Už teď děkujeme. 

 

 

 

 

Ohodnotit tuto položku
(1 Hlasovat)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit