You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Utahaný výkon za 6 bodů

Čtrnáctidenní pauza utekla jako voda a my vyjely k dalším zápasům nadstavby, tentokrát do Chlumce nad Cidlinou. Původně jsme v tomto termínu měly hrát doma, ale soupeřky nám vyšly vstříc a vyměnily jsme si pořadatelství. Tímto jim moc děkujeme.

Každou zimu si říkám, že hrát nějakou soutěž smysluplně přes zimu, v období maturitních plesů, lyžáků, chřipkových epidemií a prázdnin je opravdu šílenost. Ani letošek nevybočil z průměrnosti. Tréninková docházka rozhodně není taková, jakou bychom si představovaly, a tak často jede člověk na zápas a neví, co se bude dít. Stejně tak to bylo i v sobotu, kdy jsme si určitě chtěly uhrát 6 bodů, ale mohlo se stát vzhledem k situaci cokoliv. 

Hrajeme v pěkné hale s ne moc dobrou akustikou (ale prý už je to mnohem lepší než to bývalo). Máme za zády obrovskou podporu. Naši fanoušci tentokrát vyjeli s námi a rozhodně nebyli potichu. Překvapivě i domácí po chvíli, než se vzpamatují ze šoku, co se to děje v jejich tělocvičně, vytahují buben a v hale je fakt hukot. Hurá, tak to má být.

Začínáme víc než vlažně. Tak nějak ani ne v tréninkovém tempu. Nedaří se nám přijímat velmi hratelný servis, v poli nám vše dlouho trvá, na náhře se trápíme, útoky tím pádem nepokládáme. Jakžtakž si držíme servis, ale ten zdaleka nedosahuje kvalit, které jsme předvedly na Dansportu a který by měl být našim standardem. Díky servisu se nakonec ale utrhneme a poměrně snadno uhrajeme první set. Druhý set začínáme lépe, ale v koncovce se nevyhneme nevynuceným chybám a necháme protihráčky s námi hrát vyrovnanou koncovku, kde může rozhodnout cokoliv. Nakonec možná rozhodne nepatrně více našich zkušeností a jen těsně si připisujeme vítězství 26:24. Můžeme uklidnit hlavy a hrát naši hru, což se předchozí 2 sety moc nedělo. Vypadá to, že skutečně hrajeme v pohodě, vedeme 20:12, vystřídám náhru a najednou máme problémy, které rozhodně nejsou způsobeny změnou nahrávačky. Musím střídat zpátky, ale obraz hry to nemění. Necháme se dotáhnout a do konce setu už přidáme jen 2!!! body, tzn. že set zcela nepochopitelně prohráváme. Nedá se nic dělat, musíme opravovat v dalším setu. To se nám naštěstí podaří poměrně dobře a vyhráváme celý zápas 3:1.

Pauzu chtějí chlumecké hráčky dlouhou, my stihneme popřát Majdě k narozeninám a domluvit přesun dalšího zápasu s Chlumcem tak, aby zůstaly celé jarní prázdniny volné. V odvetě rozhodně máme co zlepšovat. První zápas rozhodně nepřipomínal ligu, spíše úroveň krajského přeboru.

Naštěstí se ve druhém zápase vyhneme většímu počtu nevynucených chyb, body si připisujeme hlavně díky servisu. Útok se nám ten den prostě nedaří, hezkých smečí je vidno opravdu pomálu. Ale umíme si poradit, v případě nouze zahrajeme technický míč či ulívku a na soupeřky to stačí. Odvetu tak máme zcela ve svých rukách a za hodinu a kousek vyhráváme 3:0.

Z Chlumce si vezeme důležitých 6 bodů. O to důležitějších, protože když to nejde, musí se na body více dřít a to jsme v sobotu splnily. Tabulka se, tak jak jsme předpokládaly, pěkně zamotává a my se musíme soustředit pouze na naše zápasy, protože tady žádná kalkulace nemůže platit. Bez výher to prostě nepůjde a to máme pouze ve svých rukách.

Za týden odjíždíme v sobotu k dalšímu mistráku, tentokrát do nedaleké České Třebové a budeme zase doufat, že s námi vyrazí i naši úžasní fanoušci, kteří si i v Chlumci za svoje fandění vysloužili obří pochvalu nejen od nás, ale také od domácích.

Hrály: E. Ropková, K. Rubková, A. Janecká, K. Vašková, A. Samková, A. Tláskalová, K. Černá, J. Jirečková, M. Kutová, L. Samková

Ohodnotit tuto položku
(5 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit