You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

První část nadstavby za námi

Poslední dvojutkání na palubovce soupeřek v této sezóně  jsme o víkendu odehrály nedaleko od nás, v České Třebové. Konečně zápas, kdy jsme nemusely vstávat dříve než do školy a mohly si alespoň zlehka přispat. Třebová se trápí na samém dnu tabulky s pouhými 2 body, ale na zápas jsme chtěly jet připravené stejně jako na jakéhokoliv jiného soupeře.

K dispozici mám kompletní tým. Hned před začátkem varuju před přemotivováním (protože derby, že?,  a protože mnoho našich juniorek hájilo s těmito hráčkami před lety barvy Č. Třebové) a také před podceněním, protože na druhé straně kurtu stojí pouhých 6 hráček.

Jak se ukáže, udržet koncentraci, hrát naplno a vyvarovat se chyb je poměrně obtížné. Oba zápasy máme pevně v rukách, ale chyb je tedy požehnaně. Mícháme se sestavou, s posty, zkoušíme nové signály, které momentálně pilujeme v trénincích. Mohly bychom být mnohem důraznější, ale nějak se nám to nedaří, protihráčky nekladou mnoho odporu a i když se jim pár bodů podaří dát především v 2. zápase, kdy zlepší servis, nás to k velkým akcím vyprovokovat nedokáže. Stále nedokážeme podpořit naši druhou nahrávačku Káťu, souhra stále vázne a není to úplně o náhře. 

Ale abych nebyla příliš negativní. Dva důležité zápasy jsme zvládly s přehledem především díky servisu a dobré obraně v poli. Zároveň víme, na čem stále pracovat a co zlepšovat, ať už individuálně nebo týmově. 

Opět jsme hrály v podstatě v domácím prostředí, které nám vytvořili naši fanoušci, protože domácí děvčata přišel podpořit jeden jediný fanda a toho ti naši nejlepší fans ke slovu nepustili.

Velký obdiv také soupeřkám, které za této opravdu nezávidihodné situace zvládají odehrát zápasy s nasazením a s poměrně dobrou náladou.

Čeká nás teď nepříjemná třítýdenní pauza. V nadstavbě máme na kontě 6 výher a 0 porážek a držíme si 2. pozici těsně za Jehnicemi. Celá naše původní skupina se momentálně posunula do předních pozic a je vidět, že základní část tak měla mnohem větší kvalitu než nadstavba. Není však ještě vyhráno. Záležet bude na každém zápase i setu a na to musíme i v dalších zápasech myslet.

Hrály: E. Ropková, K. Rubková, A. Janecká, K. Vašková, A. Samková, A. Tláskalová, K. Černá, M. Kutová, J. Jirečková, L. Samková.

 

 

 

Ohodnotit tuto položku
(3 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit