You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

1. liga juniorek za sebou zavřela dveře

Velikonoční volno naše juniorky trávily hodně v hale. Stejně jako loni nám na poslední herní víkend zbyly dohrávky soutěže. Nám už o nic nešlo, protože jistotu soutěže jsme si zajistily již vítězstvím nad Dansportem, soupeřkám také ne, oba týmy už měly jistou účast v kvalifikaci o udržení či padáka v lize.

Dá se říct, že všechny čtyři zápasy probíhaly stejně. Rozhodně nedosahovaly ligové úrovně a jen těžko se udržovala koncentrace k dobrému výkonu.

Chlumec nás tlačil přeci jen o něco víc, ale hlavně díky našim chybám nebyl průběh setů jednoznačný. Velké rezervy jsme měly na servisu, ani v útoku jsme úplně nezářily. V poli jsme si uhrály svoje. 

Česká Třebová bohužel nevyvinula prakticky žádný odpor, kromě posledního setu, kdy jsme kompletně zamíchaly sestavou a všechny nejzkušenější hráčky seděly  na lavičce. Situaci jsme nakonec zachránily střídáním zpět a v klidu si došly pro vítězství.

Ve všech zápasech jsme střídaly, co to šlo, měnily posty, experimentovaly, zkoušely signály, ke kterým nám bohužel stále chybí koncentrace a více odvahy. Zapojily se i mladší hráčky, které v průběhu sezony nedostaly prostor. Pro diváky to byly hodně neatraktivní zápasy, i přesto nás opět ve velkém podpořili a hlavně v pátek balkón praskal ve švech.

Všechny čtyři souboje jsme nakonec vyhrály poměrně snadno 3:0 (v neděli jsme skoro stihly i čas oběda u domácích stolů). V tabulce končíme nejhůře druhé (stále čekáme na výsledky Jehnic). Poslední zápasy to byly pro naši kapitánku E. Ropkovou, která se věkově již příští rok do této kategorie nevejde. Děkujeme ji tedy za vedení týmu a snad se budeme v Újezdě i nadále potkávat.

Co bude další sezónu? To momentálně nikdo nedokáže říci. Situace je velmi složitá, další hráčky odejdou na VŠ, možná některá ukončí činnost a také nám chybí pro tuto skupinu na příští rok trenérské vedení. Vše bude stát na rozhodnutí holek, možností je několik a já doufám, že vyberou správně.

Děkuji holkám za uplynulou sezónu, s většinou z nich byla radost spolupracovat. I tak to byl trenérsky velmi náročný rok a jsem ráda, že jsme se bez újmy všech dočkaly zdárného konce a i přes mnoho komplikací ukázaly, že volejbal hrát umíme.

hrály: E. Ropková, K. Rubková, A. Janecká, K. Vašková, A. Samková, A. Tláskalová, K. Černá, M. Kutová, J. Jirečková, L. Samková, L. Nádvorníková, L. Jiskrová

Ohodnotit tuto položku
(1 Hlasovat)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit