You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Derby lvíčat v novém roce

Na prvni zápas v novém roce jsme se pečlivě připravovaly a hlavně těšily. Čekala nás totiž na domácí palubovce odveta proti juniorkám VK Litomyšl. Na podzim jsme jim dokázaly ukrást jeden bod, teď byly naše cíle vyšší.

Do prvního zápasu holky nastoupily nahecované k výhře. Zápas začínáme opravdu dobře. Daří se nám servis i útok. Soupeřky zpočátku bojují s naším nízkým stropem a my si vytvoříme slušný náskok. V závěru si sice situaci zkomplikujeme špatným příjmem, ale první set je nakonec náš. Druhý set vypadá velmi podobně a tak rázem vedeme 2:0. 

Do třetího setu provádíme změnu v sestavě a zpětně se zdá, že právě to nebyla dobrá volba. Do setu nastupujeme špatně, soupeřky jdou do vedení, vracíme základní sestavu do hřiště, ale zdá se, že náš tým je již naprosto rozložený a bodovou ztrátu nestahuje. Přestáváme hrát, Litomyšl se dostává na koně, dobře servíruje, nekazí a to jim stačí, bohužel. Set prohráváme. Čtvrtý set začínáme opět se základní šestkou a naše obrovské trápení pokračuje. Nepodáme, nepřijmeme. Holky vzadu stojí, nemluví, nahravačka zoufalá, když už míč přehrajeme, je to spíše z nouze. O to horší pohled, že Litomyšli stačí jen naše neaktivita, samy moc nic dělat nemusejí. A tak jdeme do tiebreaku.

Důrazná domluva od trenéra k hráčkám. A holky se najednou rozhodnou, že vlastně chtějí vyhrát :). A tak to zase jde, zase hrajeme a vyhráváme 3:2. Uff..

Během pauzy si slibujeme, že žádné drama v druhém zápasu již nedopustíme. Zápas začínáme dobře, snažíme se odmakat každý míč, daří se nám útočit a hrát pozorně v poli. Můžeme i střídat, vyhráváme poměrně hladce 25:19. Začátek druhého setu si sice hlídáme, ale začínáme opět polevovat v pozornosti. Psychika holek je opravdu nevyzpytatelná, jakmile dáme soupeřkám trochu prostoru na servise, dostávají se do hry a my naopak chybujeme. Hlavu naštěstí nesvěsíme až dolů, ale množství našich chyb je obrovské. Druhý set těsně prohráváme, ale na holkách je vidět, že vyhrát chtějí. Třetí set je náš, i když také jen těsně. V posledním setu již hráčkám z Litomyšle nezbývají síly ani vůle zápas otočit. Naše holky naopak nachází svůj servis a lehce vítězí. 3:1

Až na 2 sety, kdy nás opět zradila hlava, musím holky pochválit za bojovnost. Ono hrát proti o 2-3 roky starším holkám chce taky trochu odvahy. Naopak nás sráželo obrovské množství vlastních chyb, nejvíce na servisu a příjmu.

Hrály: Kutová M., Vašková M., Jirečková J., Jiskrová L., Doubková K., Nádvorníková L,, Lipavská P., Samková L., Černá K.

Ohodnotit tuto položku
(2 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit