You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Lvíčata vyhrála krajský přebor U18

Do druhé poloviny soutěže vstoupila lvíčata s dobrou formou, na výhry s Litomyšlí a Pardubičkami jsme chtěly navázat 12.února výhrou proti Chocní na domácí palubovce.

 

V první části soutěže jsme s Chocní dvakrát prohrály (z toho jednou v tiebreaku), tentokrát jsme ale měly výhodu domácího prostředí. Jak je již v Újezdě zvykem, přišlo nás podpořit hodně hlasitých fanoušků, o to líp se nám do zápasu vstupovalo. Holky hrály pozorně, vyhrát chtěly a tak první 2 sety byly lehce naše. Ovšem to bychom nebyly my, abychom si to nezkomplikovaly, a tak přichází 3. set, polevujeme ve všech činnostech, soupeřky se dostávají na koně a set tak prohráváme. Snažíme se motivovat, zapomenout na posledních pár minut a jít do dalšího setu s čistou hlavou. To se nám podaří a soupeřky převálcujeme 25:12.

 

Po krátké pauze začíná odvetný zápas, který si pohlídáme celý a ve 3 setech zvítězíme. Holky předvádí bojovný výkon, hrají trpělivě a hlavně v koncovkách prvních dvou setů stojí při nás i štěstí. Za svůj výkon si celý tým zaslouží pochvalu.O týden později 18.2. k nám přijíždí tým ze Svitav. Z minulých utkání víme, že je to velmi hratelný soupeř, který navíc přijíždí výrazně oslaben. A ejhle, překvapení se koná na obou stranách. Soupeřky jsou překvapeny mile, my právě naopak. Od prvního míče se na hřišti děje něco, co nikdo neumí vysvětlit. Holky chybují ve všech herních činnostech, na palubovce je ticho, holky působí zaskočeně, nebojovně, nemluví spolu. Výhru si nakonec vydřeme pro sebe a zkusíme se o pauze ze všeho oklepat a najít stejnou chuť vyhrát jako to bylo proti Chocni. Do druhého zápasu nastoupíme o něco více koncentrovaně, první set vyhráváme, ale hned druhý naopak ztrácíme. Opět si říkáme, jak je potřeba spolu mluvit a táhnout za jeden provaz. To se nám podaří, ve třetím setu soupeře nepustíme téměř k ničemu a vyhráváme o parník. Pohlídáme si i čtvrtý set a vítězíme 3:1. Soupeř odjíždí spokojen, protože se obával nakládačky a my si oddychly, že dál jedeme na vítězné vlně a prvenství v soutěži nám již nikdo nevezme.

 

Poslední zápas nás čekal v Letohradu 18.3. Je to pro nás taková povinná výhra, kde jde hlavně o to, udržet koncentraci a hlavu v zápase. Daří se nám poměrně jednoznačně a domů vezeme 6 bodů.

 

Kategorii U18 v pardubickém kraji náš tým vyhrál, v celkové spojené soutěži U18 a U20 obsadily krásné 2. místo (pouhé 2 body za Litomyšlí). Za svou pilnost v trénincích sklidila lvíčata odměnu a mohly se vydat na kvalifikaci o druhou ligu U18.

 

Hrály: Kutová M., Jirečková J., Černá K., Lipavská P., Nádvorníková L., Jiskrová L., Doubková K., Samková L., Vašková M.

 

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit