You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Letní příprava mladších ročníků

 

Letní přípravu malých volejbalistek jsme zahájily v srpnu tréninky 3x týdně. Největší porci tréninků pak pro nás znamenalo soustředění, které proběhlo v týdnu od 10. do 14. srpna v penzionu Taurus.

 

 

Holky trénovaly každý den dvakrát dvě hodiny, k tomu ranní rozcvička a večerní vědomostní soutěže a jiné hry. Ranní tréninkové jednotky se odehrávaly na antuce, kde jsme se všechny statečně „opékaly“ na horkém letním slunci. Koupaliště v sousedství kurtů nám ale poskytlo příjemné zchlazení a nejen to.. Plavání se po tréninku volejbalového umu stalo dobrou alternativní formou pohybu a relaxací. Některé hráčky to možná viděly trochu jinak, ale i tak všechny v bazéně statečně bojovaly.

 

Největší porci plavání jsme absolvovaly ve středu, kdy jsme na koupališti strávily velkou část odpoledne. Čekala nás zde kromě bazénu ještě lekce jógy pod vedením Aničky Doubravové a trocha plážáku. Středeční odpočinkový program nám ale začal již dopoledne v hale, kde se děvčata mohla naučit malou taneční sestavu předváděnou Marcelou Bártovou. Oběma za připravený program a věnovaný čas moc děkujeme.

 

Závěrečný páteční turnájek byl třešničkou na dortu a odměnou za všechno snažení.

 

Děkujeme Věře Fulíkové za veškerou péči během celého týdne a také rodičům za dobroty zdravější i ty méně zdravé!

 

Pro mladší žačky pak víkend 29.-30.8. představoval vrchol letní přípravy, protože jsme společně odjely na tradiční „Zmrzliňák“, který byl přesunutý z května na tento poslední prázdninový víkend. Holky si tak mohly ověřit, zda prázdninové snažení k něčemu bylo. V sobotu nás čekaly 4 zápasy ve skupině a jeden semifinálový zápas. Všech 5 zápasů jsme vyhrály, dá se říci, že bez větších problémů. Poslední finálový boj nás čekal v neděli proti Poličce. Zápas máme rozehraný dobře, vedeme na sety 1:0, ale do druhého setu vstupujeme od začátku velmi laxně. Svou nečinností necháváme soupeře rozehrát a dostat do sedla. Nás z něho naopak hravě vykopnou a my se do něho již nedokážeme vyškrábat zpět. Někdy se dostáváme již dost blízko, ale nakonec prohráváme i tie-break. Porazily jsme samy sebe. Ale co, zase další zkušenost – a druhé místo v takovém turnaji je přece moc krásné! A to nemluvím o společně stráveném času, deštivé noci ve stanu a spoustě malých, ale úsměvných zážitcích.

 

Ohodnotit tuto položku
(3 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit