You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Zhodnocení letošní sezony očima trenérek všechy skupin

Přehazovaná

V letošním roce jsme měli v KP přehazované dívek zastoupeny 2 týmy: DÚ A – Eliška, Anička, Péťa, Sára. DÚ B – Terča, Valča, Sofča, Emča. V případě potřeby pak vypomohly Štěpa a Editka.

Na základě kvalifikace byly týmy rozděleny do 2 skupin. Týmy A i B po celou dobu sezóny hrály ve sk. A, pouze jednou zaváhal tým B a spadl o skupinu níž. Vzápětí vše holky napravily a vrátily se do sk. A. Odehrálo se celkem 6. kol turnajů. Z toho 2 pořadatelství proběhly u nás v DÚ.

DÚ A obsadil 4. místo s 83 body. Na 3. místo /Poličku/ holkám scházelo 6 bodů. Holky po celou sezónu předváděly vyrovnaný výkon. Pohybovaly se v rozmezí 4. – 6. místo. Bohužel na týmy Svitav a Poličky nestačily. Chyběla jim větší důslednost ve hře, rychlejší pohyb v poli a celkově spolupráce při hře.

DÚ B skončil na 5. místě se 75 body. Holky po celou dobu předváděly hru, která odpovídala jejich celkovému umístění. Někdy se dařilo více, někdy méně. Holkám se dařilo podání, krátké míče, ale rezervy měly ve hře a v pohybu v poli a příjmu míče.

Na jaře se zúčastnily naše nejmenší naděje také několika turnajů v minipřehazované (1 turnaj jsme i pořádaly). Nešlo o body, ale hlavně o motivaci začínajících hráček, a to turnaje beze zbytku splnily.

Rezervy ve hře máme a víme, co je třeba zlepšovat. Už se těšíme na soustředění a na novou sezónu a s ní spojené nové volejbalové zážitky. Děkujeme všem rodičům, kteří v rámci celé soutěže vypomohli s doprovody na turnaje.

                                                                                          J. Heinischová

 

Přípravka – Trojky

 

Přípravka 2022/2023

V krajském přeboru trojek jsme měly zastoupeny 3 týmy

 

DU A – Gabča Jirečková, Terezka Boštíková, Sofča Čejková a Larča Kadlecová

DU B – Vaneska Fulíková, Barča Bartošová, Barča Vomočilová a Anetka Čejková

DU C – Elenka Kladivová, Elenka Křivohlávková, Klárka Nádvorníková a Nellča Matoušková

 

Odehrálo se celkem 8 kol. Týmy A i B si po celý soutěžní rok držely přední místa v tabulce.  Tým C se po 2. kole probojoval  za děvčaty do skupiny A a vydržel až do předposledního 7. kola.

Od podzimu byl u holek vidět veliký pokrok. Soupeři neměli na naše týmy moc šancí, a tak vítězný pohár s medailemi byl zasloužený.

Výsledné pořadí

1. místo DU A

2.místo DU B.

6. místo DU C

 

                                                                                         M. Jirečková

 

 

Mladší žákyně U14

Dívky, které hrály přípravku, letos nově čekala premiéra v šestkovém volejbalu. Přechod z trojkového volejbalu na šestkový bývá pro hráčky vždy velkou výzvou. Hrát "opravdový" volejbal, zvládnout herní systém s přebíháním a poprat se s postavením v poli – to vše se naše volejbalistky učily. Letošní mladší žákyně se s tímto úkolem vyrovnaly dobře. První zápasy ale nebyly jednoduché a byly plné nejistoty. Postupem času si děvčata začala více věřit a výkon v hřišti se zlepšil. Jejich pokrok od minulého roku je značný. Mladší žákyně se tento rok v krajské soutěži umístily na celkové 5. příčce z osmi týmů v Pardubickém kraji. Na další sezónu je náš tým připraven se s chutí učit další herní dovednosti a bojovat o vyšší příčky v přeboru.

Ke konci letošní sezóny jsme se také zúčastnily přípravných turnajů pro začínající hráče šestkového volejbalu. Tyto turnaje splnily hlavní cíl, a to získat nové zkušenosti a motivaci, ale především si co nejvíce užít volejbal.

Hrály: Gabča Jirečková, Terča Boštíková, Lucka Matoušová, Barča Vomočilová, Anetka Čejková, Vaneska Fulíková, Barča Bartošová, Nellča Matoušková, Elča Křivohlávková, Sofča Čejková, Larča Kadlecová, Klárka Nádvorníková, Elenka Kladivová, Nica Isaac.

                                                                                                                   Š. Lázničková

 

Lvíčata U18

Krajský přebor U18, tj. hráček do 17 let, odehrály holky, které mohly hrát ještě kategorii starších žákyň (do 15 let). Navíc byla tato skupina spojena s kategorií U20 - kadetek. Cílem bylo kromě slušného umístění samozřejmě i co největší herní posun a zlepšení psychické odolnosti v konfrontaci se staršími hráčkami.

Tato skupina se v uplynulé sezóně z poloviny připravovala spolu s juniorkami, což bylo na jejich podaném výkonu během roku výrazně znát.

Dohromady jsme odehrály 10 kol, každé po 2 zápasech, celkem proti 5 soupeřům (Litomyšl, Choceň, Svitavy, Letohrad, Pardubičky). Některé soupeřky nás prověřily více, některé méně, k výhrám proti některým z nich jsme se musely postupně dopracovat. 17 výher mluví za vše. Naposledy jsme prohrály 5.11.2022 proti týmu z Chocně, poté už nás do konce sezóny v kraji nikdo neporazil. Zaslouženě tedy holky ovládly kategorii U18 a staly se přebornicemi kraje 2022/2023!

Jako odměnu jsme si odjely zahrát kvalifikaci o 2.ligu U18 do Mělníka. Tady je třeba si přiznat, že ačkoli jsme uměly vše, co soupeřky, našemu týmu chyběla ještě větší rozvaha na hřišti, drzost a sebevědomí.

Celému týmu patří velká pochvala za odvedenou práci a poctivost v účasti na trénincích, ale i dalších fyzických přípravách mimo ně.

Hrály: Majda Kutová, Linda Jiskrová, Pája Lipavská, Lucka Nádvorníková, Lucka Samková, Týnka Doubková, Kačka Černá, Jolča Jirečková, Míša Vašková

                                                                                                                    P. Vašková

 

Juniorky

Tým juniorek si drží už několikátou sezónu téměř stejné složení. Do 1.ligy ho posílily pro tuto sezonu ještě žákyně Jolča, Majda a Lucka. Od října k nám začala dojíždět ze Svitav Anička. Po poměrně suverénní kvalifikaci jsme nevěděly, jakou kvalitu od soutěže očekávat. Až na výjimky nás ale úroveň příjemně překvapila a v podstatě skoro nikdy nám žádný tým nedal nic zadarmo. Naším úkolem bylo si ligu udržet i pro příští sezónu. V základní skupině se nám překvapivě nedařily zápasy se snadnějšími soupeři, naopak  se nám dařilo s těmi silnějšími, což se nakonec ukázalo jako důležitý moment. Tabulka základní skupiny byla zamotaná až do posledního kola, které jsme ale zvládly, získaly jistotu soutěže i pro příští rok a v nadstavbě jsme si mohly zahrát s výkonnostně lepšími týmy o kvalifikaci o extraligu. Reálně jsme ale věděly, že šance na nejvyšší soutěž je téměř nulová a soustředily se na co nejlepší umístění dál v tabulce. To se nám nakonec podařilo a končíme na krásném 3. místě, což znamená, že patříme mezi 6 nejlepších týmů 1. ligy juniorek.

V týmu věkově končí 2 velké opory, Věrča a Pája, a příští rok tak bude určitě o dost náročnější. Pro malý venkovský oddíl s úzkou soupiskou je totiž důležitá každá hráčka, narozdíl od velkých klubů, které mají na soupisce 30-40 hráček. Věřím ale, že se s tím dokážeme poprat a hra nám bude i nadále přinášet radost.

Hrály: V. Fulíková, P. Rejmanová, E. Ropková, K. Rubková, A. Janecká, K. Vašková, A. Samková, A. Tláskalová, K. Černá, M. Kutová, J. Jirečková, L. Samková.

 

Za celý oddíl děkujeme všem příznivcům, fanouškům, rodičům, sponzorům a podporovatelům našeho oddílu. Hala na domácí zápasy všech kategorií praskala ve švech a je radost vidět úžasnou atmosféru, která domácí tělocvičnu naplňovala. Těšíme se na vás i v nové sezóně.

                                                                                                                                     M. Ropková

 

 

 

 

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit