You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Zhodnocení sezóny 2023/2024 všech složek našeho oddílu

Ženy

Ani v letošním roce jsme nepostavily družstvo žen do oficiálních soutěží kvůli nedostatku žen. Proto některé naše hráčky hostovaly v krajském přeboru u litomyšlských žen.

 

Juniorky

Juniorky byly v letošní sezóně v základní části 1. ligy přiřazeny do moravské části. Bylo jasné, že skupina bude obtížná, vše ještě umocnilo zranění zkušené A. Janecké. Už tak mladý tým se s danou situací nedokázal úplně vyrovnat a ač začátek sezóny se nám povedl, celý podzim se tým trápil a nedokázal si připisovat výhry. Zlepšení se ale dalo vypozorovat v posledním zápase proti favorizovanému Zlínu, který jsme doma dvakrát porazily. Celé poslední kolo tabulku výrazně zamotalo, my však měly jistou účast v barážové skupině o udržení v lize. Jak může být úroveň skupin jiná, jsme se přesvědčily v nadstavbě, kdy jsme se spojily se skupinou C. V této skupině jsme neprohrály jediný zápas, celou nadstavbu jsme v zápasech dominovaly, skupinu vyhrály a už několik zápasů před koncem jsme měly jistotu soutěže i na příští rok. Z týmu odchází nejzkušenější E. Ropková, činnost ukončila K. Černá. Hráčsky ale přicházejí K. Vodehnalová a T. Mencová z Litomyšle a E. Doubková z Prostějova. Ke změně dochází také v trenérské pozici. M. Ropkovou vystřídá pro příští sezonu M. Resl. Ať se holkám v další sezóně daří!

                                                                                                                                                         M. Ropková

 

Kadetky

Do sezóny 2023/2024 jsme přihlásily kategorii kadetek s tím, že jsme předpokládaly, že část kadetek bude hrát i ligu juniorek a tato soutěž bude doplňková a taková trochu víc pohodová. Hned v srpnu jsme byly vyvedeny z omylu, protože U20Z se v Pardubickém kraji spojily s U18Z a tak celkem v soutěži hrálo 9 týmů. Soutěž se hrála 2kolově, celkem tedy 36 kol.

V první části soutěže si naše holky držely vedoucí pozici celkem suverénně. Před Vánoci ale vstupujeme do velké krize, kdy se nám přestává dařit, na holkách je vidět únava a ztráta koncentrace po vyčerpávající podzimní části. Na slabší soupeře nám náš výkon stačí, ti silnější nás ale poráží a v tu chvíli víme, že první místo s největší pravděpodobností neudržíme. Holky jsou naštěstí bojovnice a zbytek zápasů si již zkušeně pohlídaly.

V kategorii U20Z tedy Dolní Újezd obsadil 2. místo., za VK Choceň, před TJ Spartak Polička.

Hrály: L. Samková, K. Doubková, D. Dvořáková, M. Kutová, J. Jirečková, M. Vašková, K. Vašková, L. Jiskrová, A. Samková, A. Tláskalová, K. Černá, L. Nádvorníková

                                                                                                                                                       P. Vašková

 

Mladší žákyně

Začaly jsme kvalifikací v Lanškrouně a poté nás čekalo dalších 9 kol. Soutěž byla rozdělena na 2 výkonnostní skupinky, a děvčata se držela po celou dobu ve skupině A. V polovině sezony se nám bohužel zranily 3 hráčky a naše postavení v tabulce nebylo tak jisté. Přesto jsme bojovaly, co to šlo a děvčata si 2. místo podržela.

Závěrem sezony si holky odehrály Mistrovství České republiky. Kvalifikační kolo bylo v Brně, kde skončily s velmi pěkným výsledkem. Do 2. kola jsme odjely do Rtyně v Podkrkonoší, kde výkony všech družstev byly velmi vyrovnané a holky předvedly krásný výkon, ale na postup to nestačilo.

Hrály: Gábina Jirečková, Aneta Čejková, Sofie Čejková, Lara Kadlecová, Tereza Boštíková, Klára Nádvorníková, Barbora Vomočilová, Barbora Bartošová, Vanesa Fulíková, Nella Matoušková, Elena Kladivová, Elen Křivohlávková, Sára Vomočilová.

 

Český pohár starších žákyň

Vzhledem k tomu, jak mladinký máme tým, jsme nečekaly žádné velké úspěchy. Většina hráček spadá věkem stále do mladších žákyň, proto je pro ně každý turnaj velká volejbalová škola. S každým dalším turnajem si byly holky jistější a hrály lepší volejbal. Holky v rámci této soutěže odehrály mnoho zápasů

s kvalitními soupeři po celé republice. Pro nás tato soutěž nebyla jenom o výsledcích, ale o volejbalových zkušenostech, zážitcích a hlavně stmelování týmů. A to si myslím, že se nám povedlo.

Hrály: Gábina Jirečková, Aneta Čejková, Sofie Čejková, Lara Kadlecová, Tereza Boštíková, Klára Nádvorníková, Barbora Vomočilová, Barbora Bartošová, Vanesa Fulíková, Nella Matoušková, Elena Kladivová, Elen Křivohlávková, Lucie Matoušová

Holkám moc děkuji za odvedenou práci v této sezóně!

                                                                                                                                      G. Klusoňová

 

Trojky D2

Do krajské soutěže v trojkách se letos přihlásilo celkem 20 týmů. Ty byly rozděleny na základě kvalifikace do 4 skupin. Odehrálo se celkem 8 kol vždy na 2 vítězné sety. Dolní Újezd měl v soutěži 3 družstva. Na turnaje jsme jezdili do Poličky, České Třebové, Lanškrouna, Svitav, Pardubic, Letohradu, třikrát jsme také uspořádali turnaj u nás v Dolním Újezdě.

DÚ A – Klárka, Elen Kř., Elena Kl., Larča. Holky v této sezóně patřily mezi favority vzhledem ke zkušenostem z minulé sezóny. Do soutěže holky vstoupily s cílem bojovat o medaili. Jejich výkony byly celkem vyrovnané. Herně se pohybovaly ve sk. A a B. Nakonec ve Svitavách v posledním kole turnaj vyhrály a celkově tak skončily na pěkném 3. místě a získaly tak bronzové medaile.

DÚ B – Anička, Eliška, Sára, Val. Pro holky to byla premiéra v soutěži trojkového volejbalu. Herní výkony holek byly celkem vyrovnané, pohybovaly se v rámci skupiny B a C, jednou se dokonce dostaly i do skupiny A. Jejich celoroční úsilí nakonec přineslo pěkné 11.místo v celkovém pořadí.

DÚ C – Péťa, Terča, Emča, Áďa, Klárka. Holky se pohybovaly ve sk. C a D. Statečně se praly o každý bod v zápasech, podporovaly se, zápas od zápasu se zlepšovaly. Nakonec v celkovém pořadí obsadily 18. místo. Byla to jejich první a bohatá zkušenost v trojkách.

Na hřišti nechyběly emoce a dobrá nálada. Věříme, že v příští sezóně se holky posunou zase o kousek dál. V tomto roce nasbíraly spoustu zkušeností nejen s trojkovým volejbalem, ale vyzkoušely si taky turnaje ml. žákyň, které krajský svaz pro začínající hráčky šestkového volejbalu připravuje v květnu a červnu. 

 

Přehazovaná

Krajské soutěže v přehazované se tento rok zúčastnilo celkem 18 družstev, které byly rozděleny do 2 skupin. Spolu s kvalifikací jsme odehráli celkem 7 kol zápasů, 8min, systém každý s každým. Jednotlivé turnaje jsme odehráli v České Třebové, Svitavách, Poličce, Lanškrouně, Letohradě, v Pardubicích a samozřejmě také v domácím prostředí, kdy jsme byli 2x pořadateli.

V soutěži jsme měli celkem 2 týmy:

DÚ A – Emička, Terezka, Sofinka, Editka. Holky si držely herní výkonnost v průběhu sezóny hodně vysoko a stále se pohybovaly na předních příčkách. Dařilo se jim podání, pohyb v pohyb, zejména pak útok. Své úsilí dotáhly do vítězného konce a z posledního kola v Lanškrouně si přivezly zlatou medaili a celkově 1.místo v tabulce.

DÚ B – Štěpánka, Terezka N., Elenka, Beátka. Pro holky to byla první zkušenost v krajském přeboru. Někdy se dařilo, jindy o něco méně. Holky se navzájem sehrávaly a opravdu se snažily a bojovaly o každý míč. Jejich výkon nakonec stačil na pěkné 13.místo.

 

Barevný minivolejbal

V rámci barevného minivolejbalu jsme se zúčastnili celkem 5 turnajů v Poličce, Svitavách, 2x v České Třebové a v Dolním Újezdě. Na turnaje jsme jezdili ve velkém počtu. Bylo to pro nás vždy pěkně strávené volejbalové dopoledne i odpoledne, které také mnohdy zacinkalo medailemi a odměnami.

27. 4. jsme uspořádali BMV i u nás v DÚ pro nejmenší hráčky v barvách žlutého a oranžového volejbalu. Turnaje se zúčastnilo celkem 47 týmů. Díky skvělé organizaci celého volejbalu se turnaj velmi vydařil a všichni byli spokojeni. Naše holky vybojovaly jednu zlatou a tři stříbrné medaile.

Ráda bych za náš trenérský tým poděkovala všem za celý ročník soutěže. Gratuluji těm, kteří zvítězili, ale i těm, kteří se bojů o medaile zúčastnili. Děvčata se s každým turnajem lepšila a stávají se z nich

zkušené hráčky a super parta. Poděkování patří všem, kteří nám v našem snažení pomáhali a podporují nás. Krásné léto všem.

                                                                                                                                                            J. Heinischová

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit