You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Velké úsilí pro 1 bod

Předposlední zápas letošní sezóny a zároveň poslední zápas na cizí palubovce se konal v nedaleké Litomyšli. Zápas se odehrál 29. února, mnoho štěstí nám ovšem toto vzácné datum nepřineslo.

Jak už bývá při vzájemném zápase s Litomyšlí zvykem, na tribuně bylo více fanoušků, než na kolik jsme zvyklé. Atmosféra v hale slibovala zajímavé utkání a také jsme se ho v prvním duelu dočkaly. Už první set naznačil, že utkání bude vyrovnané a plné napínavých výměn. V prvním setu jsme soupeřkám podlehly, a to především proto, že nás přehrávaly tvrdým podáním a chytře umísťovaným útokem. V druhém setu jsme dokázaly síly na podání vyrovnat a darovaly protihráčkám pouze 22 bodů. I třetí set se odehrál pod naší taktovkou a k vítězství zbýval jenom malý krůček. V průběhu čtvrtého setu jsem udržovaly vedení a vše nasvědčovalo tomu, že se nám to podaří. V koncovce jsme ovšem ztratily sebevědomí a nešťastně podlehly tlaku soupeřek, kterým nezbývalo nic jiného než pro záchranu setu trochu zariskovat. Obě strany v závěru bojovaly o každý balón, ale za stavu 29:27 si bohužel připsaly set soupeřky. Nutno dodat, že v tomto setu nám kromě domácích fanoušků evidentně nepřál ani pan rozhodčí. Do tiebreaku jsme nastupovali z pozice zlomeného týmu, soupeřky byly naopak tzv. na vlně a uhájily si zkrácený set poměrem 11:15. Stálo nás to mnoho sil a odnesly jsme si pouze jeden bod.

Průběh druhého zápasu se od prvního výrazně odlišoval. Jak v prvním, tak i v druhém setu jsem marně hledaly k dobrému výkonu nepostradatelné nadšení pro hru a v kombinaci s řadou nedorozumění, chyb a nepodařených podání je nebylo možné vyhrát. S třetím setem se situace změnila, tým spolupracoval, hra opět získala na kvalitě a set byl náš. Ve čtvrtém a rozhodujícím setu jsme ovšem bohužel zaznamenaly opět sestupnou tendenci. Nedokázaly jsme dobře přijmout těžký servis a na každý náš balón „zadarmo“ protihráčky odpověděly tvrdým útokem. Druhý zápas jsme Litomyšli více méně darovaly a prohrály 1:3.

Z Litomyšle jsem si tedy neodvezly body, které jsem si přály, ale alespoň ten jeden získaný bod nás prozatím zachránil před posledním místem v tabulce. Samozřejmě se nevzdáváme a do posledního zápasu jdeme s cílem získat 6 bodů a poskočit ještě o jednu příčku výš.

 

Výsledky:

2:3 (-21,22,20,-27,-11)

1:3 (-18,-15,22,-17) 

Hrály: Štěpánka, Káťa, Lucka, Anička, Máca, Áďa, Klárka, Terka, Verča, Kája

 

Ohodnotit tuto položku
(1 Hlasovat)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit