You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Zahahujeme deseti sety

Tak jako mnoho věcí, byl i náš první plánovaný zápas v druhé polovině sezóny zrušen kvůli řádící pandemii. Pro druhý zápas bylo už naštěstí hráček dost a po dlouhé pauze jsme 5.2. vyrazily hrát do Lanškrouna. Opět jsme s sebou měly posily z řád juniorek, tentokrát Káju, Káju a Aničku.

Rozcvička, rozpinkání a začíná první zápas. Výměny i výsledek prvního setu naznačily slibný průběh utkání v náš prospěch. Protihráčky si nevěděly rady s naším podáním a set jsme poměrně jednoznačně získali pro sebe. Ale co čert nechtěl, v dalších setech už to tak nebylo. Následující 3 sety nabídly skromnému množství diváků velmi vyrovnaný volejbal. Chvíli jsme měli navrch my, chvíli zase oni. Sety končící stavy 22:25, 21:25 a 25:23 znamenaly vyrovnaný stav 2:2 a tedy rozhodující zkrácený set do 15 bodů. Ani ten se od průběhu předchozích setů nelišil a po zkaženém podání za stavu 13:13 bohužel skončil naší porážkou 13:15. Do výsledkové tabulky nám přibyl tedy pouze jeden bod.

Druhé rozpinkání, několik smečí a jde se hrát znovu. Kdo by chtěl číst o velkém zvratu a rychlém vítezství, nemusí dál pokračovat, pro druhý zápas se budu totiž opakovat. I v tomto zápase jsme si zahrály 4 vyrovnané sety a rozhodující tiebreak. Tentokrát jsme zahájily zápas hůře my. Volejbal v prvním setu byl z naší strany velmi vlažný a bez většího zápalu. V dalších setech jsme se ale polepšily. Ve čtvrtém setu naopak přišla krize na naše protihráčky, z čehož jsme vytěžily i v posledním zkráceném setu. V jeho průběhu jsme udržovaly vedení a dovedly ho do vítězné koncovky, což pro nás znamená další dva body a uhájené vedení v celkové tabulce.

Na závěr musím poděkovat nahrávačce Káje, které si v obou zápasech pořádně zaběhala, neměla to jednoduché, ale zvládla to výborně.

Doufejme, že v dalších zápasech si dopřejeme méně než 10 setů, a odneseme si více bodů.

 

Hrály: Áďa, Anička, Anička, Kája, Kája, Kája, Káťa, Klárka, Máca, Pája

 

autor: A. Šimková

Ohodnotit tuto položku
(1 Hlasovat)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit